Arsenal - Liverpool F.C.

Foto Arsenal - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zondag, 04 nov 2018 // 12:39 uur

Gisteren een lastige uitwedstrijd in het Emirates Stadium tegen Arsenal. De ploeg van coach Emery is al 14 wedstrijden ongeslagen ( in alle competities). De ploeg van Klopp is nog ongeslagen in de premier league. Vooraf bij LFC geen verrassingen in de opstelling, naast de nog altijd geblesseerde Keita, Henderson en The Ox is iedereen inzetbaar. Voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte voor de tragisch verongelukte eigenaar van Leicester City, Vichai. Arsenal heeft met name in de verdediging wat aanpassingen moeten doen. Mede hierdoor is de tactiek van de thuisploeg met name aanvallend. Dit is in het begin ook duidelijk zichtbaar. Arsenal schiet uit de startblokken en van het vaak gebruikelijke aftasten in het begin is geen moment sprake. De wedstrijd start in de hoogste versnelling. Dat de eerste mogelijkheid voor Arsenal is, is dan ook niet gek. Al in de 4e minuut moet Alisson alert zijn om een schot van Lacazette te stoppen, na een goeie voorzet van links. Liverpool stelt daar tegenover een aantal gevaarlijke passes die steeds net verdedigd kunnen worden waardoor het net niet tot een 100% kans komt in de beginfase. Rond de 15e minuut is het even alle hens aan dek bij Liverpool, Gomez kan met een mooi blok net voorkomen dat Aubameyang kan scoren en uit de daaropvolgende corner kan Alisson redding brengen op een inzet van Xhaka. Iets later is Alisson net te laat maar de kopbal van Mkhitaryan verdwijnt net naast het doel. Hierna begint LFC steeds beter te spelen en houdt de bal ook langer in de ploeg. Een mooie dieptepass komt in de zestien van Liverpool waarbij Mane buitenspel lijkt te staan, echter Firmino schiet de bal, die op de paal belandt en Mane schiet de rebound binnen. 0-1 zou je zeggen echter de grensrechter staat met de vlag omhoog. Buitenspel. Diverse herhalingen later blijkt dit ten onrechte, FA doe eens niet zo eigenwijs start met de VAR. Maar The Reds zijn langzamerhand de betere ploeg geworden en enkele minuten later na een afgeslagen corner krijgt Van Dijk de bal prachtig onder controle vlak voor Leno maar weet de Duitse keeper niet te passeren maar schiet tegen z'n borst. Weer iets later probeert Robertson het met een hard schot maar wederom is Leno de baas. Toch blijft Arsenal ook gevaarlijk doorkomen Ozil vindt Lacazette maar deze schiet net voorlangs en Alisson kan zich iets later net voor de voeten werpen voordat Aubamayang gevaarlijk kan worden. Wat een enorm tempo deze wedstrijd. Vijf minuten voor de rust scoort Arsenal, maar ook deze goal zou niet op het scorebord verschijnen wegens buitenspel van Lacazette. Aan de andere kant is wederom Van Dijk heel dicht bij z'n eerste treffer dit seizoen, De nummer 4 kopt hard voorbij Leno na een mooie voorzet van Milner maar de bal belandt op de paal. En dus gaan beide ploegen de kleedkamer opzoeken met een 0 - 0 ruststand.

De 2e helft gaat gewoon verder waar de 1e eindigde. Salah is in het begin dichtbij maar z'n schot wordt geblokt. En Van Dijk is met een mooie verdedigende actie Mkhitaryan net de baas. Maar een goal kon niet uitblijven deze wedstrijd en met nog een half uur op de klok is het Milner die de score opent met een vlammend schot 0 - 1 !! Leno kon nog redding brengen op een schot van Mane maar is kansloos bij de rebound van Milner, zijn 50ste goal in de premier league. Arsenal probeert na de goal direct te antwoorden maar Alisson kan een schot van Torreira net over tikken. Aan de overkant komt Mane een teenlengte tekort bij een voorzet van Salah en Firmino kopt naast de goal uit een voorzet van Milner. Een kwartier voor tijd krijgt alweer Van Dijk een goeie mogelijkheid om een treffer aan te tekenen, maar wederom lukt het niet als Leno zijn harde kopbal overtikt. Klopp zou later zeggen dat ie een hattrick had kunnen maken en dat hij dat ondanks dat hij een matige voetballer was 3x zou hebben gescoord, dit ging overigens gepaard met z'n bekende lach!! Na het inbrengen van Iwobi probeert Arsenal alles op de aanval te gooien om een nederlaag te voorkomen. Ook bij The Reds een wissel Shaqiri voor Firmino. Het aandringen van Arsenal zou toch effect hebben ... met nog 8 minuten op de klok krijgt Lacazette de bal van Iwobi die de uitkomende Alisson net te snel af is, de bal terugkapt en wegdraait om vervolgens in de verre hoek het gaatje te vinden, 1 - 1. Evenals Arsenal deed bij hun tegengoal probeert LFC direct terug te slaan maar het goeie schot van Mane gaat rakelings langs het doel. Beide ploegen gaan op jacht naar de winnnende treffer maar de verdedigingen van beide ploegen laten niets meer toe. En zo eindigd een enerverende wedstijd in de hoogste versnelling in een achteraf terecht gelijkspel. Dinsdag moet de formatie van Klopp naar Servië voor de Champions League ontmoeting met Rode Ster Belgrado.