Verslag; Liverpool F.C. - Cardiff City

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Cardiff City
wedstrijdverslag zondag, 28 okt 2018 // 11:00 uur

Vandaag een wedstrijd die slechts vier maal eerder werd gespeeld in deze eeuw. De laatste keer dateert uit maart 2014 met een hattrick van Luis Suarez en 2 doelpunten van, jawel, Martin Skrtel.
Opstelling: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Moreno, Lallana ( 61e minuut Shaqiri), Fabinho, Wijnaldum, Salah, Firmino (71e minuut Milner), Mané
Met deze enigszins verrassende opstelling trappen we af aan de 10e wedstrijd van het seizoen. Basisplaatsen voor Lallana, Moreno en Lovren had waarschijnlijk niet iedereen verwacht. In de 1e minuut raakt Moreno direct een tegenstander tegen het hoofd. De scheidsrechter vond het niets, maar ik hou mijn hart alweer vast. De beginfase is heel duidelijk voor Liverpool met een balbezitpercentage van liefst 90%. Dit sterke begin wordt bekroond met de 1-0 in de 10e minuut. Een bal van Alexander-Arnold wordt eerst door Mané en dan door Wijnaldum geschoten, maar, driemaal is scheepsrecht, het is Salah die er daadwerkelijk een goal van maakt. Vlak na de goal schrijft Salah bijna een prachtige assist op zijn naam, maar Van Dijk kopt op de paal. Liverpool blijft aandringen en Salah heeft weer de gretigheid over zich heen die een beetje miste. In de 15e minuut wordt Salah na een potje judo neergehaald in de 16, maar de scheidsrechter laat duidelijk weten er niets in te zien. Liverpool blijft ontzettend veel balbezit houden. Meerdere kansen ontstaan, maar de laatste pass is steeds niet goed. Na een minuut of 20 komen de eerste kansjes voor Cardiff, maar Alisson komt niet in de problemen. In de 35e minuut voorkomt Firmino op magistrale wijze een corner, zittend, no look, hakje door de benen van de tegenstander. In de 40e minuut herstelt Wijnaldum een fout van Lovren met een geweldige sprint. Wellicht moest hij zijn schoen weer in model lopen nadat die vlak daarvoor uitgetrapt was door een tegenspeler. Op slag van rust wordt een prachtige kopbal van Lallana van de lijn gehaald.

Na de rust is Cardiff sterker. Alexander-Arnold heeft zichtbaar moeite met de snelle Murphy. In de 52e minuut krijgt Lovren een vrije trap tegen. Cardiff scoort, maar de vlag gaat direct omhoog, buitenspel. 3 minuten later krijgt Cardiff opnieuw een vrije trap mee, dit keer werkt Fabinho weg. Cardiff blijft dreigen in deze fase. Ook aan het balbezit is af te lezen dat Cardiff sterker uit de kleedkamer is gekomen na rust: 67% om 33%. In de 60e minuut schreeuwt heel Anfield weer om een penalty, maar de scheidsrechter beoordeelt de handsbal van Hoilett als aangeschoten en geeft slechts een corner. Deze wordt slecht genomen door Salah. Rond de 61e minuut komt Shaqiri op het veld voor Lallana. Goal!! Mané schiet met een prachtige uithaal een bal binnen waarvan je dacht dat hij hem al drie keer kwijt was geraakt. In de 70e minuut maakt de scheidsrechter wederom een niet al te beste keuze: geen geel voor een overduidelijke schwalbe van Murphy. Firmino maakt in de 71e minuut plaats voor Milner en vlak daarna wisselt Cardiff tweemaal. In de 77e minuut verlengt van Dijk een bal en wordt daarmee ongewild de aangever van de 2-1. Cardiff ruikt bloed en wordt sterker. Echter weet Salah in de 84e minuut met een prachtige pass Shaqiri te vinden die op zijn beurt 2 tegenstanders uitspeelt en zijn eerste officiële goal voor Liverpool maakt. 3 minuten later zet Mané zelf de 4-1op rond het middenveld. Hij passt naar Salah die de bal geweldig teruggeeft en zo Mané in staat stelt zijn 2e van de middag te maken. Na 10 wedstrijden zijn we nog steeds ongeslagen en het lijkt erop dat we het 'lelijk winnen' ook achter ons hebben gelaten. 3 punten zijn 3 punten, maar je zal toch het kampioenschap mislopen op doelsaldo...

10e minuut 1-0 Salah
66e minuut 2-0 Mané
77e minuut 2-1 Paterson
84e minuut 3-1 Shaqiri
87e minuut 4-1 Mané