wedstrijdverslag donderdag, 25 okt 2018 // 12:11 uur

Liverpool - Rode Ster Belgrado (2-0) 4-0.
DoelpuntenFirmino (20'), Salah (45'), Salah (51'), Mané (80')
Gele kaartenStojkovic (50'), Krsticic (55'), Jovicic (74'), Jovancic (86'), Gobeljic (88')

Op de derde wedstrijddag in groep C van de Champions League stond de thuiswedstrijd tegen Rode Ster uit Belgrado op het programma. Een wedstrijd die na een teleurstellende uitslag de vorige ronde tegen Napoli gewonnen moest worden.
Dit gegeven legde een behoorlijke spanning op het elftal en dat leverde een heel matig begin van de wedstrijd op. Een agressiever Rode Ster kon uitstekend meevoetballen deze periode. Totdat in de twintigste minuut Shaqiri met een mooie steekpass Robinson vindt op de flank. Firmino krijgt de bal vervolgens ter hoogte van de penaltystip op een presenteerblaadje aangespeeld. De Braziliaan maakt koeltjes de 1-0 voor Liverpool. Tien minuten later zet Mané met prachtige balbeheersing Salah alleen voor de keeper. Salah vergeet alleen te scoren en wordt bovendien afgevlagd wegens buitenspel. In de herhaling blijkt het om milimeters te gaan, goed gezien door de man met de vlag aan de zijkant. Vlak voor rust zou Salah toch nog scoren. Een subtiele pass van Shaqiri zet de Egyptenaar wederom oog in oog met de keeper en dan vliegt de bal wel tegen de touwen.
Na de rust veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Liverpool had de bal en Rode Ster rende erachter aan.  In de eenenvijftigste minuut vangt de aanvoerder van Rode Ster, binnen de zestien, Mané onreglementair op. Liverpool krijgt een strafschop toegekent en Stojkovic de gele kaart. Al met al wat zwaar gestraft, maar dat liet Salah koud. Hij scoort zijn tweede goal van de avond. Een kwartier later krijgt Liverpool wederom een strafschop toegekend. Ditmaal maakt Ben Nabouhane hands binnen de zestien. Salah was inmiddels gewisseld voor Sturridge en daarom mocht Mané deze strafschop voor zijn rekening nemen. Helaas plaatst hij hem niet goed genoeg en kan keeper Borjan gemakkelijk redden. Ook in tweede instantie gaat de bal er niet in. Vijf minuten later pikt Mané zijn goaltje uiteindelijk toch nog mee. Na knap werk van Wijnaldum kwam de bal via Sturridge bij Mané terecht. Met zijn tenen maakt hj de 4-0.
Al met al een zakelijke overwinning. Met een iet wat geflatteerde uitslag werd er goede zaken gedaan, zeker ook omdat er in Parijs gelijk gespeeld werd door de twee concurrenten van Liverpool. De eerste plaats is overgenomen van Napoli. De Italianen bezetten de tweede plaats met een punt minder. PSG volgt op de derde plaats met twee punten minder. Rode Ster staat stijf onderaan. De Serviërs zijn niet goed genoeg om resultaat te behalen in deze groep.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (Moreno 82'), Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri (Lallana 68'), Mane, Salah (Sturridge 73'), Firmino.
Rode Ster Belgrado: Borjan, Stojkovic, Babic, Degenek, Gobeljic, Krsticic, Jovicic (Causic 75'), Srnic, Ebecilio (Jovancic 65'), Ben Nabouhane (Simic 80'), Boakye