Verslag; Liverpool F.C. - Paris Saint German

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Paris Saint German
wedstrijdverslag woensdag, 19 sep 2018 // 20:45 uur

Woensdagavond 18 september 21.00 uur (Nederlandse tijd) was het na het echec in Kiev weer de terugkeer van Liverpool in het kampioenenbal wat de Champions League heet. Gelukkig neemt Klopp, Nevill niet serieus maar de Champions League wel. In het basisteam wat zaterdag Tottenham versloeg waren 2 wijzigingen doorgevoerd. Henderson speelt in plaats van Keita en Sturridge vervangt de aan z'n oog geblesseerde Firmino die al wel op de bank kan plaatsnemen na niet te hebben kunnen trainen, Bij de gasten staan Neymar en Mbappè aan de aftrap na een rust weekend maar zijn Veratti en Buffon nog geschorst. Het begint aftastend van beide teams maar dan wel in de 5e versnelling. Na een paar minuten schuift LFC meer richting Frans doel en krijgt ook de eerste corner van de wedstrijd. Salah speelt deze verrassend kort op Milner die met een crosspass Van Dijk bereikt. De verdediger probeert het met een volley die hij maar half raakt maar de bal gaat met veel effect naar de kruising. Areola die Buffon vervangt weet de bal over te duwen. Milner probeert het iets later met een lage bal maar wederom is Areola attent. Naarmate de minuten verstrijken wordt Liverpool echt de baas op het veld. En bij dreiging van P.S.G. is de verdediging attent met ingrijpen. Manè test de keeper nog met een vlammend schot maar die kan z'n vuisten tegen het leer krijgen. Na ruim een kwartier is Paris voor het eerst gevaarlijk als Neymar met een heel hard schot Alisson test, maar de bal komt recht op de Braziliaan af. Maar al snel zijn The Reds weer gevaarlijk als Milner, Manè bijna alleen voor de keeper zet maar Silva kan net op tijd redding brengen. Zo rond het half uur is het tempo nog steeds moordend hoog en hiermee gaat LFC het beste om maar toch komt PSG zo ook af en toe gevaarlijk door, Di Maria schiet maar Alisson is vrij makkelijk de baas. Aan de andere kant stuurt Manè met een geweldige beweging Neymar richting The Mersey maar het daaropvolgende schot gaat helaas ver naast. Jammer alleen die passeerbeweging verdiende al een goal. Nadat Van Dijk professioneel geel pakte om een gevaarlijke counter eruit te halen en de vrije trap niets oplevert gaat LFC op zoek naar de terechte voorsprong. Alexander-Arnold's voorzet vanaf rechts passeert iedereen maar aan de andere kant van het veld kan Robertson de bal oppikken en zijn voorzet belandt precies op het hoofd van spits Sturridge die snoeihard langs de kansloze Areola kopt 1 - 0. Anfield ontploft tijdens de dans van Sturridge. Na een minuut is het zelfs al bijna 2 - 0, maar Wijnaldum Salah en Manè kunnen net niet afdrukken. Toch zouden The Reds de score snel verdubbelen. Wijnaldum krijgt de bal in de 16 maar Bernat haakt de Nederlander en de Turkse arbiter wijst direct naar de stip. Voor deze klus meld zich Milner die hard laag de rechterhoek weet te vinden 2 - 0. Terecht.
Helaas kan Liverpool niet lang van deze ruime voorsprong genieten, want luttele minuten later wordt de bal hard het strafschopgebied van LFC ingespeeld en waar de (in buitenspelpositie staande) Cavani net niet bij de bal kan komt de bal ongelukkig via de knie van Robertson voor de voeten van Meunier die
hard en laag de 2 - 1 aantekend. Hiermee gaan beide teams rusten. En de fans en kijkers in pubs en thuis ook, wat een tempo, passie en heerlijk voetbalgevecht.
Vlak na rust zet Sturridge de keeper van de gasten alweer aan het werk met een mooie lob die bijna Salah vindt maar als gezegd, de keeper kan vangen. Na het uur lijken The Reds 3 - 1 te maken en iedereen viert al feest als de Turkse scheidsrechter de treffer annuleert. De bal werd hard ingespeeld en Sturidge glijdt hard naar de bal maar raakt de keeper daarbij hard in z'n kinderbijslag en het binnentikken van Salah was dus nutteloos achteraf. LFC controleert de wedstrijd en is het meest dreigend. Na 70 minuten wordt de sterk spelende Sturridge gewisseld voor Firmino. Waar ook Salah gewisseld had kunnen worden want de Egyptenaar worsteld met zijn vorm en werkt daardoor misschien wel veel te hard. Dit laat zich bijvoorbeeld ook zien als Salah kort voor tijd op het middenveld een foute pass geeft en Neymar richting 16 van LFC snelt daarbij Van Dijk tegenkomt maar deze kan de bal slechts raken en zo komt de bal bij Mbappè die een kanonskogel in huis heeft en langs Alisson de onterechte 2 - 2 laat aantekenen. Wie dacht niet terecht aan LFC-Sevilla van vorig seizoen?? Klopp grijpt gelijk in en brengt Shaqiri voor Salah. Vlak voor tijd heeft Alexander-Arnold pech wanneer zijn vrije trap over de muur de buitenkant van de paal raakt. Zo komt de wedstrijd aan in de toegekende 3 minuten extra tijd als Shaqiri een corner voor de goal schiet. Deze lijkt weggewerkt te worden zeker als Firmino de bal hierna ook nog slecht verwerkt maar Van Dijk weet Firmino weer te vinden en hij lijkt naar binnen te draaien maar kapt dan 2 Franse verdedigers uit en schiet hard binnen met zijn andere been in de verre hoek. Wat een ontlading !! 3 - 2 !! Justice !! Wat een prachtig slot van een enerverende wedstrijd. De eerste 3 punten zijn binnen. Napoli uit is de volgende wedstrijd in de CL.