Verslag; Tottenham Hotspur - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Tottenham Hotspur - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zondag, 16 sep 2018 // 20:21 uur

Spurs-uit: het is de eerste op papier echte test voor Liverpool in de PL. Door de niet klaar zijnde nieuwbouw van het nieuwe stadion van Tottenham wordt de wedstrijd gespeeld op Wembley. Het is de eerste wedstrijd van een reeks vol met topwedstrijden voor de mannen van Klopp. Klopp begint met de verwachte basis. Henderson begint daardoor op de bank. Liverpool begint op het niet uitverkochte Wembley uitstekend aan de wedstrijd. Binnen de minuut ligt de bal in het doel van Tottenham. Helaas staat Mané net buitenspel. De toon is echter wel gezet, dat blijkt uit het verdere verloop van de eerste helft. De Spurs spelen achterin angstig de bal rond en komen niet toe aan een normale aanval terwijl Liverpool er vrolijk op los combineert. Halverwege profiteert Salah van balverlies achterin bij Spurs maar schiet helaas niet goed in waardoor de keeper kan redden. Het is een van de vele door Liverpool afgegeven waarschuwingen. Een kleine 10 minuten voor rust verdient Mané een corner die veel paniek veroorzaakt in de 16. De afvallende bal wordt door Wijnaldum hoog in het doel gekopt. Als iedereen denkt dat de keeper de bal uit zijn doel heeft gebokst wijst de scheids ineens naar zijn apparaatje en is het feest. Van Dijk checkt nog even bij de scheids wat er aan de hand is en viert daarna ook het feestje mee. Het is een meer dan verdiende voorsprong voor het prima spelende Liverpool. Wijnaldum heeft eindelijk zijn begeerde uitdoelpunt.
Tot de rust komt de tegenstander niet aan aanvallen toe. Na de rust wil Liverpool direct de wedstrijd beslissen. Het zet weer immense druk op de verdediging van Tottenham die amper de tijd krijgt adem te halen. Na een paar minuten verdwijnt een voorzet van Robertson op de lat en mist Mané een kans, geboden door Salah, door op de vuisten van de keeper te knallen. Toch is het daarna even schrikken: de eerste kans van Spurs verdwijnt met een schuiver op de buitenkant van de paal. Liverpool komt echter binnen de 10 minuten op 0-2.
Robertson bedient Mané wiens voorzet vanaf links zoveel paniek veroorzaakt dat een eigen speler de bal op de paal tikt en de klaar staande Firmino een niet te missen kans biedt. Bobby viert het feestje samen met de op Wembley massaal aanwezige Liverpoolsupporters. Heerlijk! Liverpool is heer en meester. Na een dik kwartier moet het 0-3 worden maar kiest Mané voor de optie Keita in plaats van de optie Salah. Keita schiet zwak in en wederom redt de keeper. Dezelfde keeper redt dan ook nog op een vlammend schot van Salah halverwege. Ondertussen is de wederom uitstekend spelende Firmino dan al geblesseerd geraakt aan zijn oog vervangen. Klopp wisselt wat en Liverpool lijkt de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen. Tot de 93e minuut als een corner niet goed wordt weggewerkt en Spurs kan scoren. Het is ineens weer een wedstrijd, voor 2 minuten dan. Bizar, het had eigenlijk al 0-4 of 0-5 moeten staan. Het is dan toch nog even billen knijpen als Spurs nog een keer gevaarlijk is maar de bal gelukkig naast het doel verdwijnt.
De punten zijn binnen. 15 uit 5. Dat is erg lang geleden!