Verslag; Leicester City - Liverpool f.c.

Foto Verslag; Leicester City - Liverpool f.c.
wedstrijdverslag zondag, 02 sep 2018 // 13:49 uur

De eerste wedstrijd van september na foutloos te zijn gebleven in augustus is in het King power stadium in Leicester. De tegenstander
ging in de eerste wedstrijd onderuit maar won de overige twee. Het moet het in deze thuiswedstrijd doen zonder de geschorste plaaggeest
uit zoveel wedstrijden Jamie Vardy. Hij ontving de rode kaart tegen The Wolves. Bij LFC èèn wijziging in de basis t.o.v. de eerste 3 wedstrijden,
namelijk Henderson start ten koste van Keita. The Reds starten de wedstrijd erg sterk in een moordend tempo ook. De bal gaat van voet naar voet
en Leicester City kan niets anders dan voornamelijk toekijken. Al in de 3e minuut MOET Salah de 0 - 1 aantekenen. Henderson speelt Salah aan die
Firmino vrij zet voor Schmeichel maar de Deen kan redding brengen met z'n been, de rebound moet de Egyptenaar simpel binnentikken maar hij
schuift de bal net naast de paal. De pot gaat in hoog tempo verder en de thuisploeg krijgt een iets groter aandeel in de wedstrijd maar het is LFC wat
domineert. Toch hoeven de luidrchtige meegereisde Kopite's niet lang te wachten om te juichen. Het is de snelle Robertson die met enig fortuin Manè
vindt in de 16-meter die hard langs Schmeichel de 0 - 1 aantekend. Hij maakt hiermee alweer zijn 4e doelpunt van het seizoen. Na een kwartier legt
Milner de bal op het hoofd van Gomez maar zijn kopbal verdwijnt over het doel. Wijnaldum krijgt nog een mogelijkheid maar Maguire kan blokken.
Leicester probeert ook echt tot aanvallen te komen maar Van Dijk en Gomez heersen achterin bij Liverpool. Maar na een half uur kantelt het beeld
van de wedstrijd en loopt LFC meer achteruit en komen The Foxes. Tot echt uitgespeelde kansen komt het echter niet. Gray en later Maddison
proberen het wel maar meer van afstand en maken het Alisson niet heel lastig nog. Richting de rust is Leicester beter in de wedstrijd dan de gasten.
Liverpool leidt veel onnodig balverlies en het tempo is uit het spel verdwenen. Toch zijn het The Reds die vlak voor rust zich oprichten, eerst Salah die
met een mooie boogbal Schmeichel tot een redding dwingt. Maar uit die corner is het Milner die de bal voortreffelijk op het hoofd legt van Firmino die de bal prachtig naar de rechter benedenhoek duwt en de ruststand zo bepaalt op 0 - 2,

Na de rust is Liverpool meer en meer het goede spel van het eerste half uur kwijt en ruikt Leicester z'n kans om weer terug in de wedstrijd te komen.
Een kleine tien minuten in de 2e helft is daar bijna de aansluitingstreffer als Maddison Van Dijk is gepasseerd en ook Robertson geen blok meer kan plaatsen. Maar op het laatste moment gooit Gomez zich voor het schot en met zijn grote teen kan hij de bal tot corner verwerken. Van Dijk loopt nog tegen een makkelijk gegeven gele kaart op, maar de vrije trap zal in de muur blijven steken. Leicester heeft de bal en LFC moet zich beperken tot verdedigen, maar doet dit overigens wel naar behoren want op Maddison na krijgt Leicester geen heel grote kansen. Tot na ruim een uur op de klok Big Virgil een wel erg slordige terugspeel bal geeft op Alisson die hem echter gewoon moet wegschieten maar besluit om de ingevallen Iheanacho op de achterlijn uit te kappen. Een besluit met vergaande gevolgen, want de bal strookt in het droge gras en de aanvallen van Leicester kan hem eenvoudig meenemen en voorgeven op Ghezzal die geen moeite heeft de bal binnen te schieten 1 - 2. Het zal toch niet he, De eerste tegengoal van Liverpool in een competatieve wedstrijd na de zepert van Karius in Kiev is weer een blunder. Nu moet het gezegd hierna lijkt er zeker geen weifelende keper in het doel te staan. En de
terugspeelballen hierna verwerkt hij rustig en risicoloos. Ook moet gezegd dat LFC de storm van de thuisploeg prima doorstaat en Gomez, Van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold en later ook Matip de zaakjes goed onder controle hebben. Shaqiri heeft dan ook nog de wat tegenvallende Salah vervangen en weet de bal in de hoek geregeld vast te houden waarbij hij wordt vergeleken met Ibrahimovic in een Sneijder lichaam. Liverpool trekt ook deze wedstrijd zonder verdere noemenswaardige problemen over de streep. 12 uit 4 is de beste start in de Premier League voor Liverpool ooit maar op West Ham na is
er nog wel werk te doen aan het veldspel. Maar duidelijk is wel dat op de verdediging prima kan worden vertrouwd. Volgende horde uit bij Spurs.