Real Madrid vs Liverpool

wedstrijdverslag zondag, 27 mei 2018 // 13:40 uur

Real Madrid - Liverpool (0-0)3-1

Een helft lang deed Liverpool echt niet onder voor Real Madrid. Maar de vroege blessure van Mohamed Salah en twee afgrijselijke blunders van Loris Karius bezorgden De Koninklijke de derde Champions League op rij.

In de aanloop naar de finale kreeg Jürgen Klopp goed nieuws uit de ziekenboeg. Emre Can en James Milner waren fit voor de finale. De laatste kon meteen op het middenveld voor de nodige “body” naast Georginio Wijnaldum. En verder was het de vertrouwde basis in het veld. Dus ook weer Dejan Lovren, op Europees niveau een stuk beter, naast Virgil van Dijk. Tegenover een Real Madrid, dat (toevallig?) met dezelfde elf man aantrad als in de finale in Cardiff van vorig jaar.

Maar het team van Zinedine Zidane kon vrijwel meteen aan de bak. Sadio Mané zorgde al vlak na de aftrap voor gevaar op links, en dit leidde een periode van hevige druk van Liverpool richting het Madrileense doel, helaas zonder doelpunten. En aan de andere kant ging een poeier van Christiano Ronaldo maar net over. Niet veel later volgde dé kans op een verdiende voorsprong voor The Reds. Een schot van (de bijna hele avond onzichtbare)Roberto Firmino werd geblocked door Sergio Ramos, waarna Trent Alexander-Arnold’s harde uithaal in de rebound prima gepareerd werd door Keylor Navas.
Liverpool was duidelijk de sterkste in de openingsfase, maar halverwege de eerste helft volgde er een dreun voor alles en iedereen met een rode voorkeur. Salah werd in een duel met Ramos in een soort judogreep omlaag getrokken, en maakte een pijnlijke landing. Verzorging hielp niet, de Egyptenaar moest de strijd staken en werd vervangen door Adam Lallana. Een wissel met gevolgen.
Want langzaam aan veranderde het wedstrijdbeeld. De Spanjaarden begonnen onder de druk vandaan te voetballen. Kwamen zelfs op 1-0, maar Karim Benzema werd voor buitenspel afgevlagd, uit de rebound van een koppoging door Ronaldo. Met 0-0 gingen beide teams de kleedkamer in.
En in de tweede helft begon het voetbalspektakel pas echt. Isco kreeg de bal met mazzel voor zijn voeten, en mikte over de al uitgekomen Karius op de lat. Een voorbode van het naderende onheil. Want even later zag de Duitser de dichtbijstaande Benzema compleet over het hoofd, toen hij de bal naar zijn verdediging wilde gooien. De Fransman hoefde alleen maar zijn been uit te steken voor dit cadeautje: 1-0
The Reds gaven niet op. Binnen vijf minuten was het weer gelijk. Lovren won een luchtduel na een hoekschop van Milner, en kopte door op Mané. Voordat Marcelo en Navas konden reageren, schoot de Senegalees de 1-1 binnen. De strijd lag weer open. Maar niet voor lang. Zidane besloot Gareth Bale binnen de lijnen te brengen. En nog geen twee minuten na zijn entree ramde de Welshman met een prachtige omhaal de tweede Madrileense treffer in de touwen. Terwijl de herhaling volgde op de grote schermen, kwam er zelfs applaus van de Liverpoolfans. Die daarna hun helden naar voren bleven schreeuwen. Vooral toen Mané met een laag schot de paal raakte. En de mazzel voor Real hield hiermee nog niet op. Een afstandsknal van Bale, van een ruime dertig meter. Zat er effect aan het schot? Zo te zien amper. Toch vloog de bal door de handen van Karius in het doel: 3-1 en de wedstrijd was beslist.
Misschien was dit een geflatteerde zege van de Madrilenen? Wat zou er gebeurd zijn als Salah niet geblesseerd was uitgevallen? Vragen, waarmee de supporters nog wel even mee blijven zitten. En je kunt je ondertussen afvragen of Klopp na deze match nog wel fan is van Karius. Want zulke fouten kunnen echt niet op het hoogste niveau, ook al is Loris ook maar een mens van vlees en bloed. En had hij een paar goede saves.
Afgezien van de man in het doel, zijn The Reds niet afgegaan. Verdedigend ging er weinig mis. Maar na Salah’s blessure was er geen plan B om de toenemende druk op het middenveld te weerstaan. Als het overgrote deel van dit team intact blijft, dan mag Europa zich bezorgd gaan voelen. Ook Real Madrid.

Stadion: NSK Olimpiejsky Kiev (Oekraine)
 Toeschouwers: 61.561
 Scheidsrechter: Milorad Mazic (Servië)
 
 Doelpunten: Benzema 51, Mané 55, Bale 64,83
 Gele kaarten: Mané 82
 
 Liverpool: Karius,Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Milner(Can 83), Salah(Lallana 30), Firmino, Mané
 
 Real Madrid: Navas(Carvajal Nacho 37),Varane, Ramos, Marcelo, Modric, Casemiro, Kroos, Isco,,(Baleat 61), Benzema(Asensio 89),Ronaldo
 Manager: Zinedine Zidane
  

bron: Joop
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items