Liverpool vs AS Roma

Foto Liverpool vs AS Roma
wedstrijdverslag dinsdag, 24 apr 2018 // 22:57 uur

Liverpool - AS Roma (2-0)5-2

Gisteravond op een kolkend Anfield de eerste halve finale ontmoeting tussen Liverpool en AS Roma. De opstelling was sterk met eigenlijk geen verrassingen. Oxlaid-Chamberlain speelde ten koste van Wijnaldum. De beginfase was voor de Romeinen wat ook resulteerde in een eerste mogelijkheid voor Strootman maar zijn schot was een makkelijke prooi voor Karius. En het antwoord kwam direct van Salah maar ook zijn schot was niet al te lastig voor Allison. Langzaam maar zeker kantelt de wedstrijd in Reds voordeel met mogelijkheden voor Firmino en Oxlaid maar dit verontrust Allison allemaal nog niet. Na ruim een kwartier valt Anfield stil wanneer Oxlaid zichzelf blesseert bij een sliding op Kolarov en ligt te kronkelen van de pijn aan z'n knie. De middenvelder kan niet verder en verlaat het veld voor Wijnaldum per brancard. Dit ziet eruit als een langdurige absentie iets wat Klopp achteraf zou bevestigen, hoewel verder onderzoek dit nog wel moet bevestigen. Na deze domper slaakt het luidruchtige Anfield een zucht van verlichting als een schot van Kolarov op de lat uiteenspat na een blunder van Karius maar de bal wel nog dusdanig raakt zodat het geen goal is. Maar duidelijk is wel dat Liverpool geconcentreerd moet blijven. Maar The Reds pakken de waarschuwing wel goed op, Roma komt er niet meer aan te pas en de gastheren rijgen de kansen aaneen. Manè wordt weggestuurd door Firmino en passeert de doelman met de bal gaat net over en even later is het wederom de Senegalees die niet weet te scoren. Weer iets later is het Salah met een kans maar Alisson red stijlvol. Dan scoort Manè wel na een voorzet van Robertson maar helaas in buitenspelsituatie dus het blijft bij 0 - 0. Maar de goal kan niet uitblijven en wie anders dan The Egyptian king breekt de ban... Hij komt op rechts in balbezit kapt naar binnen en draait de bal vervolgens in de verre bovenhoek 1 - 0. Wat een orkaan van geluid !!!
En luttele tellen later is het Lovren die de bal uit een corner op de lat kopt.... Liverpool speelt Roma van het kastje naar de muur. En wordt hiervoor vlak voor rust beloont, weer is het Salah die een mooie 1-2 aangaat met de geweldig spelende Firmino en met een fraai stiftje Alisson voor de tweede keer kansloos laat 2 - 0. Rust.

En in de tweede helft gaat Liverpool verder waar het de 1e helft mee eindigde namelijk met volledige dominantie. Nog voor er een kwartier is gespeeld in de 2e helft lijkt de winnaar bekend want weer scoren The Reds, dit keer na een mooie assist van Salah die randje buitenspel op rechts ontsnapt en Manè de 3 - 0 laat aantekenen. The Kopite's worden gek. Maar de fans zitten nog niet of ze kunnen weer juichen als identiek aan de 3e goal Salah weer weg is op rechts maar nu Firmino voor het doel vindt voor de intikker 4 - 0. Wat een pot. En nog is het niet genoeg want ook de Braziliaan komt 2x als doelpuntenmaker op het formulier wanneer hij een corner van Milner binnenkopt 5 - 0. Voor Klopp het sein om de briljante Salah van het veld te halen voor Ings. En laat dit nu net het sein lijken te zijn voor AS Roma om nog even met de wedstrijd mee te gaan doen. Eerst is het Schick die Karius tot een redding dwingt met een kopbal. Maar even later moet de Duitser zelfs z'n cleansheet prijs geven, want Lovren duikt onder een lange bal door die Dzeko wel weet aan te nemen om vervolgens binnen te schieten in de korte hoek 5 - 1. Zonde maar nog niets aan de hand, MAAR dit is ook Liverpool.... het lijkt plotseling de weg kwijt en 4 minuten na de 5-1 krijgen de Romeinen een penalty wanneer Milner de bal via zijn been op zijn arm krijgt, en Perotti weet dit buitenkansje te benutten 5 - 2. En zo eindigt de wedstrijd toch nog enigszins met een domper maar deze uitslag moet voldoende zijn in Rome in de finale te behalen 26 mei in Kiev. Ook al omdat Liverpool bijna altijd wel scoort, bijna. Come Liverpool finish this !!

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 51.236
Scheidsrechter: Dr.Felix Brych (Duitsland)
 
 Doelpunten :Salah 35,45, Mané 56, Firmino 61,68, Dzeko 81, Perotti 85 (pen)
 Gele kaarten: Jesus 26, Alexander-Arnold 39, Lovren 74, Hendersom 87, Fazio 88
 
Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum 18), Henderson, Milner, Salah,(Ings 75) Firmino (Klavan 90+2), Mané
 
AS Roma: Ramses Becker, Fazio, Manolas, Juan Jesus (Perotti 67), Florenzi, De Rossi (Gonalons 67), Strootman, Kolarov, Ünder, Nainggolan, Dzeko
 Manager: Eusebio Di Francesco
  

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items