Liverpool vs Bournemouth

Foto Liverpool vs Bournemouth
wedstrijdverslag zaterdag, 14 apr 2018 // 23:06 uur

Liverpool - Bournemouth (1-0)3-0

Bournemouth-thuis: winnen en we blijven mooi in de race om ook komend seizoen weer mee te mogen spelen in de CL. Na de fantastische overwinning van afgelopen dinsdag zit Liverpool in een waanzinnige flow. De loting van vrijdag zal bij de meeste supporters de flow nog heftiger hebben gemaakt. Klopp spaart vandaag geen spelers. Gelukkig maar. Elke overwinning bevestigt de vorm waarin Liverpool op dit moment zit. In vergelijking met dinsdag is Henderson weer terug en begint Milner op de bank. Een sterke opstelling dus. Bij de tegenstander speelt oud Liverpool-speler Ibe. Voor de aftrap staat heel Anfield stil bij de Hillsborough ramp. Het is al weer 29 jaar geleden. De herdenking haalt vele emoties naar boven. Salah krijgt al na een paar minuten een grote kans als hij vrij voor de keeper een voorzet oppikt maar net naast tikt. In de 7e minuut is het wel raak. Henderson vindt met een mooie voorzet Mané wiens kopbal door de keeper wordt gered. In de rebound zet Mané Liverpool simpel op voorsprong. “Heerlijk deze snelle voorsprong” hoor je iedereen denken. Bournemouth komt er ook na de snelle treffer niet uit. Het blijft een groot verdedigend blok vormen waardoor Liverpool grossiert in balbezit. De wedstrijd kabbelt to de rust verder zonder dat er echt grote kansen ontstaan. De 1-0 voorsprong bij rust is uiteraard dik verdiend. Na de rust probeert Liverpool de wedstrijd snel te beslissen. Dat lukt aanvankelijk niet. De scheidsrechter weigert halverwege een valpartij van Salah in de 16 met een penalty te belonen. Een minuut later is het wel raak als Salah een prachtige voorzet van ver buiten de 16 van Alexander-Arnold slim met een boogje over de doelman kopt. Wat een mooie en vooral ook slimme goal. Salah, tot dat moment ongelukkig in de afwerking, heeft weer zijn goal. Zijn saluut naar de Kop is heerlijk om te aanschouwen! Daarna komt de tegenstander uit zijn schulp. Eindelijk zou je zeggen. Karius voorkomt met een mooie redding 10 minuten voor tijd een tegentreffer. In de laatste minuut komt Liverpool zelfs op 3-0 als Firmino, die vlak daarvoor nog een grote kans had gemist, een assist van Oxlade slim tegendraads voor de keeper in het doel schuift. Mooie goal weer. De overwinning is even lekker als nuttig!

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 52.959
Scheidsrechter: Chris Kavanagh

Doelpunten: Mané 7, Salah 69, Firmino 90
Gele kaarten: Aké 15, Oxlade-Chamberlain 54

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren (Klavan 83), van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino (Solanke 90+1), Mané (Milner 77)

Bournemouth: Begovic,Francis, S.Cook, Aké, Daniels, Fraser, Gosling, L Cook (Surman 73), Ibe (Mousset 58),King, Defoe (Wilson 70)
manager: Eddie Howe