Liverpool vs Watford

Foto Liverpool vs Watford
wedstrijdverslag zaterdag, 17 mrt 2018 // 22:28 uur

Liverpool vs Watford (2-0)5-0

Watford-thuis: de dag na de loting is er uiteraard volop discussie. De een vindt het een prachtige loting. “Laat maar komen, zij zijn banger voor ons dan wij voor hen” is een veelgehoorde opmerking. De ander had toch liever bijvoorbeeld Roma geloot. Vandaag telt alleen de PL. Ook komend seizoen wil Liverpool meedoen in de CL. Dat betekent dat een overwinning vandaag een vereiste is na de zure nederlaag vorige week. Klopp begint met Gomez rechts achterin. Matip, Van Dijk en Robertson zijn een logische keuze. Op het middnveld zien we Henderson, Wijnaldum en Can. Voorin staan uiteraard de grote drie. Op het winterse Anfield gaat Liverpool direct fel van start. In de 4e minuut is het dan ook al raak als Mané Salah aanspeelt die een tegenstander tijdens het uitkappen kinderlijk laat struikelen en de bal met rechts langs de keeper schuift. Anfield vergeet even de kou en ontploft. Heerlijk deze snelle voorsprong. Daarna kabbelt de wedstrijd voort zonder dat Liverpool tot grote kansen komt. Na een klein half uur is Can op het koude veld gaan zitten, niets voor niets zo blijkt want hij moet geblesseerd worden gewisseld voor Milner. Dat is een fikse tegenvaller. Liverpool wordt een beetje in slaap gesust door de tegenstander die na een half uur tweemaal dreigend voor Karius verschijnt. 5 minuten voor rust produceert Liverpool een prachtige counter als Salah Firmino aanspeelt die zijn tegenstander slim uitkapt maar zijn inzet gekeerd ziet worden door de keeper. Het blijkt uitstel van executie want Liverpool komt vlak voor rust toch op 2-0 na een werkelijk schitterende aanval. Robertson gaat aan de zijkant een eentwee aan met Mané en geeft sprintend richting achterlijn een prima voorzet die door Salah in het doel wordt getikt. Lekker moment dus weer!

Rust 2-0.

Na de rust wil Liverpool de wedstrijd snel beslissen. Dat gebeurt ook. Binnen 5 minuten is het 3-0. Salah pikt een wat te harde bal op net voor de achterlijn, het had anders een corner geweest, en geeft een voorzet op de inkomende Firmino die van achter zijn standbeen de bal heerlijk in het netje laat deponeren. Weer een geweldig doelpunt. Anfield wordt op deze manier lekker opgewarmd. Daarna is het even uitkijken voor het doel van Karius. Gomez pakt na balverlies geel en uit de vrije trap randje 16 verdwijnt de bal op de bovenkant van de lat. Oxlade komt er in de 70e minuut in voor Wijnaldum en even later completeert Salah zijn hattrick. Aangespeeld door Mané begint hij in de drukke 16 aan een dribbel en weet hij al kappend 3 tegenstanders uit te spelen en de keeper te passeren met een slimme schuiver. Wat een sublieme goal is dit. Dan komt Ings er 10 minuten voor tijd in voor Firmino. 1 minuut later voorkomt Matip met een goed blok een tegentreffer en een paar minuten later wordt een inzet van Ings door de keeper gered. 4 minuten voor tijd stopt de keeper weer een inzet van de actieve Ings en kan Salah in de rebound zorgen voor het slotakkoord en zijn 4e treffer. Het kan niet op. De 5-0 staat. Liverpool gaat met een goed gevoel de interlandperiode in!

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.287
Scheidsrechter: Anthony Taylor

Doelpunten: Salah 4,43, Firmino 49, Salah 77, 85
Gele kaarten: Gomez 52

Liverpool: Karius, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum (Oxlade - Chamberlain 71), Can (Milner 27), Mane, Salah, Firmino (Ings 79),

Watford: Karnezis, Britos (Janmaat 81) Prödl, Mariappa, Holebas, Doucouré, Capoue, Femenía, Richarlison (Hughes ,65) Pereyra, Deeney (Okaka 70)
Manager: Javi Gracia