Liverpool vs FC Porto

Foto Liverpool vs FC Porto
wedstrijdverslag dinsdag, 06 mrt 2018 // 22:54 uur

Liverpool - FC Porto 0-0

Porto-thuis: ja wat moet je met zo’n wedstrijd als je uit al met 0-5 hebt gewonnen? Uiteraard worden er wat spelers gespaard voor de topper van komende zaterdag. Anderzijds is het ook wel weer prettig als spelers in het goede ritme blijven waarin ze zitten. Voor de wedstrijd ziet het stadscentrum er redelijk blauw uit. De Portugezen lopen in de namiddag in een grote optocht van het busstation naar Anfield. Grappig om te aanschouwen.
Klopp heeft met de opstelling een aardige modus gevonden. Hij begint met Karius op doel. Gomez, Lovren, Matip en Moreno staan achterin. Milner, Can en Henderson spelen op het middenveld en voorin spelen Lallana, Firmino en Mané. Ondanks de 0-5 is Anfield vol. Vanaf de aftrap zijn de intenties van Porto al direct zichtbaar: verdedigen en kijken of er ruimte is voor een stiekem countertje. Liverpool heeft dan ook gigantisch veel balbezit. Het tempo ligt echter erg laag. Het levert in de eerste helft slechts twee kansen op. Mané krijgt een hoge voorzet net niet binnen gewerkt en schiet even later na een prima voorzet van Milner de bal hard en laag op de paal.
Als de spelers het veld opkomen voor de 2e helft krijgt Casillas, de keeper van Porto, een kippenvelmomentje: hij wordt verwelkomd met een ovationeel applaus. Geweldig! Na de rust komt Liverpool al direct bijna op 1-0 maar kan Milner een voorzet van Lallana niet tot doelpunt bekronen. Na 6 minuten moet Karius zowaar redding brengen op een schuivertje van de Portugezen. Direct daarna stuurt Henderson Firmino weg die goed wacht maar zijn schot geblokt ziet door een vallende verdediger. Ings vervangt dan na een kwartier Firmino, 10 minuten later komt Salah er verrassenderwijs ook nog even in, hij vervangt Mané. Het eerste balcontact van Salah is genieten: hij legt een hoge bal direct doodstil op zijn schoen. Salah brengt meer leven in de wedstrijd.
Klavan, 10 minuten voor tijd ingevallen voor Can, voorkomt met een nuttig blok dat de Portugezen een frommeldoelpunt kunnen scoren. 3 minuten voor tijd krijgt Ings bijna zijn dikverdiende doelpunt als hij een prachtige voorzet vanaf links van Salah inkopt, helaas voorkomt Casillas met een prachtige redding zijn en Anfields feestje. 0-0. Het is mooi zo. Op naar de kwartfinale. Niemand wil Liverpool loten voelt iedereen!

Stadion: Anfield Liverpool.
Toeschouwers: 48.768
Scheidsrechter: Felix Zwayer (Duitslan)

Gele kaarten: Andre 34, Henderson 59, Dalot 90+2

Liverpool: Karius, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Henderson, Milner, Can (Klavan 80), Lallana, Mane (Salah 74), Firmino (Ings 62)

FC Porto: Casillas; Maxi Pereira, Felipe, Reyes, Dalot Teixera, Óliver, Bras André (Oliveira 62), Bruno Costa, Corona, Waris (Peireira 68), Aboubakar ( Paciência 80)
manager :Sérgio Conceição

bron: Frans