Liverpool vs Manchester City

wedstrijdverslag zondag, 14 jan 2018 // 23:14 uur

Liverpool - Manchester City (1-1)4-3

Gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie(meeting) van Alsin was er dat mooie affiche van Liverpool fc - Manchester city. De ploeg van Pep welke nog steeds ongeslagen is in de premier league. Bij City ontbreekt Jesus met een blessure. De ploeg van Klopp kreeg met een behoorlijke domper te maken toen bleek dat Virgil van Dijk met een blessure vanaf de tribune moest toekijken. Verder naast de al bekende afwezigen geen nieuwe blessure's. De wedstrijd ging in een voorzichtig tempo van start en speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met eerst een kansje voor Sterling na een mooie voorzet van De Bruyne maar "de slang" liet zich overduidelijk vallen. Na een kleine 10 minuten was het bij de eerste mogelijkheid van The Reds wel direct raak, Oxlade-Chamberlain kreeg de bal op het middenveld en snelde naar voren doordat hij veel ruimte kreeg. Maar de verdediging van City greep te laat in waardoor The Ox hard kon uithalen en de bal in de verre hoek langs Ederson schoot 1 - 0. Anfield en Paddy Murphy's ontplofte. Hierna ging het tempo van de wedstrijd een paar versnellingen  omhoog en kan Liverpool een paar keer op 2 - 0 komen maar ook Man.City is een paar maal dichtbij de gelijkmaker oa Aguero komt een teenlengte tekort. De gasten worden wat gevaarlijker onder leiding van De Bruyne die met mooie passes strooit en LFC moet het hebben van gevaarlijke counters... Met name Salah is een paar maal gevaarlijk. Na een half uur een gedwongen wissel bij City als Danilo eraf moet na een overstrekking en Delph erbij komt. De intense wedstrijd golft op en neer en aan de kant van LFC speelt The Ox een zeer sterke pot maar ook de verdediging staat goed en Wijnaldum is overal op het veld te vinden. En tegen de rust is de situatie exact als bij de goal van Liverpool maar dan andersom. Salah krijgt een mogelijkheid om 2 - 0 te maken maar Ederson kan redding brengen en uit de daaropvolgende aanval van The Citizens is het raak. Sane neemt de bal met de borst aan en mee en daarbij is Gomez gezien zeker als hij in de 16 nog eens wordt uitgekapt en Karius in de korte hoek geklopt wordt 1 - 1 vlak voor rust.

De 2e helft gaat verder waar de 1e eindigde met voetbal op hoog niveau. Gomez heeft een geweldige actie aan de rechterkant maar aan zijn voorzet komt verder niemand en aan de overkant krijgt Otamendi de bal net niet in de goal. Even daarna is Matip scherp om Aguero de 1 -2 te beletten. Vlak daarna weer 2x Ederson met belangrijke reddingen. Dit is reclame voor de Premier League. Na een uur spelen heeft Oxlade een mooie pass op Firmino die Stones uitspeelt en met een mooie lob Ederson verslaat en die bal draait mooi binnen 2- 1. Anfield zit nog niet of Manè knalt de bal op de paal maar een seconde of 60 later is hij alsnog de gevierde man als hij de bal keihard in de linkerbovenhoek knalt 3 - 1. Het bier vliegt in het rond bij Paddy Murphy en ook Anfield explodeert. En om het feest nog groter te maken kan ook Salah niet ontbreken bij de doelpuntenmakers... wanneer Ederson een doorgeschoten bal probeert weg te werken weet Salah die te onderscheppen en van ver over de kansloze keeper te knallen 4 - 1. Dit lijkt gespeeld maar ja, er is altijd zoiets van The Liverpool Way. Robertson maakt Anfield nog even gek door overal op te jagen en zijn naam wordt minutenlang gescandeerd. Firmino stelt bijna Wijnaldum nog in staat de stand naar 5 - 1 te tillen. Toch is 6 minuten voor tijd uit het niets Bernardo Silva de maker van de 4 - 2. Volledig vrijstaand kan hij bij de verre paal intikken. De wedstrijd lijkt beslist en soepel te worden uitgespeeld door The Reds. Tot in blessuretijd Sane de bal naar Aguero speelt die in de 16 meter ongehinderd Gundokan kan aanspelen en hij tussen 2 man in simpel Karius weer kan kloppen 4 - 3. HET ZAL TOCH NIET WEER !!! Met nog 3 minuten extra speeltijd slaat de schrik iedereen om het hart zo ook de spelers want de lichtblauwen hebben alleen nog maar de bal. Als de scheidsrechter ook nog eens een makkelijke vrije trap geeft aan de rechterkant van het veld die De Bruyne mooi voor de goal kan slingeren durft niemand te kijken die Liverpool een warm hart toedraagt. De bal komt voor en Aguero kan hard koppen maar rakelings naast de goal, bovendien stond de Argentijn buitenspel.... Dan eindelijk het verlossende eindsignaal en de eerste nederlaag van Manchester City in 2017 - 2018 is een feit !!

Het bleef nog lang onrustig in Rotterdam .

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.285
Scheidsrechter: Andre Marriner

Doelpunten: Oxlade-Chamberlain 9, Sané 40, Firmino 59, Mané 61, Salah 68, Silva 84, Gündogan 90+1
Gele kaarten: Firmino 60, Otamendi 65, Sterling 69, Fernandino 72, Milner 90+3

Liverpool: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Robertson, Oxlade-Chamberlain, Can (Milner 79), Wijnaldum, Salah (Lallana 88), Firmino, Mané(Klavan 90+4)

Manchester City: Ederson,Walker, Stones, Otamendi, Delph(Danilo31), De Bruyne, Fernandinho), Gündogan, Sterling(Bernardo Silva 71), Agüero, Sané
Manager: Pep Guardiola

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items