Liverpool vs West Bromwich Albion

wedstrijdverslag woensdag, 13 dec 2017 // 23:00 uur

Liverpool-West Bromwich Albion 0-0

West Brom-thuis: na de zeperd van afgelopen zondag zijn 3 punten vandaag een vereiste. Klopp heeft vandaag weer wat veranderingen in petto in zijn basiself. Maar liefst 6 mutaties zijn er te bewonderen. Karius staat op doel, Alaxander-Arnold, Lovren, Klavan en Robertson staan achterin. Coutinho, Can en Wijnaldum in het midden. Mané, Firmino en Salah voorin. Een sterke opstelling. West Brom is nooit een prettige tegenstander voor Liverpool de laatste jaren. Zoals gewoonlijk laat West Brom het balbezit aan Liverpool dat de bal langzaam naar elkaar toe speelt. Geduld is vandaag een schone zaak zo is al snel duidelijk. Toch krijgt Firmino al heel snel een grote kans om de wedstrijd open te breken maar zijn inzet gaat na goed werk van Salah jammerlijk naast het doel. West Brom probeert vanaf de eerste minuut tijd te rekken. De scheidsrechter vindt het allemaal prima. Na een half uur raakt een schot van West Brom na een foutje van Can zowaar de bovenkant van de lat. Het is een van de weinige keren dat de tegenstander uit zijn schulp komt. Even later komt Salah een teenlengte tekort om een prima voorzet van de goed opkomende Alexander-Arnold in het doel te tikken. Het wordt een moeilijke avond, dat voelt iedereen in het stadion nu al aan. Rust 0-0.

In de tweede helft is het eerste gevaar nota bene voor het doel van Karius die eerst een vrije trap onder de lat weg moet tikken en daarna een kopbal na een corner uit zijn doel werkt. Het had zomaar de omgekeerde wereld kunnen worden. In de 10e minuut krijgt Mané een goede kans maar helaas gaat zijn schot ver naast. Een paar minuten later moet Salah de 1-0 inkoppen maar weigert hij de goede voorzet van Alexander-Arnold tot assist te promoveren. Zijn inzet gaat naast het doel. Wat een kansen ineens! Liverpool krijgt het daarna steeds moeilijker voor elkaar ruimtes te vinden in de hechte verdediging van de tegenstander. Klopp wisselt rijkelijk laat en brengt 12 minuten voor tijd Oxlade en Solanke voor Wijnaldum en Alexander-Arnold. 8 minuten voor tijd lijkt Liverpool op 1-0 te komen maar helaas raakt de bal heel licht de handen van Solanke. Ook dat nog! Een paar minuten voor tijd wordt een inzet van Solanke van de lijn gehaald. Het blijft 0-0. De bal mag er domweg niet in. Wederom verliest Liverpool punten tegen een zwakke tegenstander. Een wederom gefrustreerd Anfield stroomt snel leeg.

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.243
Scheidsrechter: Paul Tierney

Gele kaarten: Can 68, Field 90+2

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold (Gomez 80), Klavan, Lovren, Robertson, Wijnaldum (Oxlade-Chamberlain 76), Can, Coutinho, Mané (Solanke 77), Salah, Firmino

West Bromwich Albion: Foster, Nyom, Hegazi, Evans, Gibbs, Livermore, Yacob, Krychowiak (Brunt 79), Robson-Kanu (Rodriguez 71), Rondón, McClean
 Manager: Alan Pardew

bron: Frans