Liverpool vs Spartak Moscow

wedstrijdverslag woensdag, 06 dec 2017 // 22:46 uur

Liverpool - Spartak Moscow (3-0)7-0

Spartak Moskou-thuis: niet verliezen en Liverpool overwintert. Winnen betekent groepswinnaar wat soms een voordeel oplevert voor de loting. Na de mooie en vooral ruime overwinning in Brighton afgelopen zaterdag is iedereen optimistsich gestemd. Zoals verwacht begint Klopp vanavond met zijn sterkste voorhoede. Mané, Salah, Firmino en Coutinho staan allen in de basis. Eindelijk! Karius begint uiteraard met voor hem Klavan, Lovren, Gomez en Moreno. Can en Wijnaldum staan op het middenveld. Anfield is er helemaal klaar voor. De eerste paar minuten is het voor beide teams een beetje aftasten. Daarna gaat Liverpool compleet los. In de 3e minuut stuurt Coutinho Salah diep die in de 16 wordt vastgepakt. Penalty! Anfield ontploft nu al. “Wie gaat hem nemen?” vraagt iedereen zich af. Coutinho dus! 1-0. Beheerst. Een paar minuten later pakt Can een wat onnodige en vooral te snelle gele kaart en wordt een schot van de Russen gekraakt. Liverpool is vreselijk dreigend in balbezit. Na een klein kwartier brengt Karius redding op een schuiver en wordt een schot van de weer ijverige Coutinho gepareerd. Na een kwartier is het weer party. Liverpool produceert een werkelijk fantastische aanval over vele schijven die wordt afgesloten met een prachtige, niet egoistische, assist van Firmino op Coutinho die beheerst de bal in de rechterhoek deponeert. Liverpool is aanvallend niet af te stoppen. 3 minuten later is de wedstrijd zo’n beetje beslist als Mané oprukt en de bal via een tegenstander in de 16 bij Firmino terecht komt die met buitenkant rechts prachtig scoort. Firmino is hot de laatste weken! 3-0 binnen 20 minuten: het is weer een ouderwetse CL-avond.Liverpool gaat door met goed voetballen en wil meer. Spartak komt er zo nu en dan eens uit maar is alleen gevaarlijk met wat schoten van afstand. 10 minuten voor tijd krijgt Mané na een mooi hakje van Salah de kans op 4-0, helaas gaat zijn schot over. Vlak voor rust wordt de geblesseerd geraakte Moreno vervangen door Milner. Het kan de pret niet drukken, onder een klaterend applaus zoeken de spelers de thee op. 3-0 rust!

Na de rust is het direct bingo. Coutinho stuurt Milner diep die vanaf de zijkant een afgemeten voorzet geeft op Mané die met een raketachtige volley de keeper passeert. Wat een goal! Die gaat de hele wereld over, dat kan niet anders. Liverpool is weer helemaal los want een paar minuten later scoort Coutinho via een tegenstander 5-0. Na een kwartier verlaat Lovren onder een klaterend applaus het veld voor Alexander-Arnold. De derby komt er immers aan. Liverpool heeft nog steeds honger en wil meer. Een bekeken laag schot van Salah wordt door de keeper gered. Elke speler van Liverpool is op zoek naar een goal voor Salah. Een kwartier voor tijd geeft Sturridge, net in het veld gekomen voor Firmino, een prima assist op Mané die voor 6-0 zorgt. Uiteindelijk krijgt ook Salah zijn dikverdiende goal: 4 minuten voor tijd kapt hij na goed werk van Milner en Can in de 16 een tegenstander uit en prikt de bal hoog in de hoek. 7-0: het was een ware voetbalshow! Laat de loting maar komen!

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 48.779
Scheidsrechter: Szymon Marciniak (Polen)

Doelpunten: Coutinho 4 (pen), 15, Firmino 18, Mané 47, Coutinho 50, Mané 76, Salah 86
Gele kaarten: Jikia 4, Can 6, Fernando 62

Liverpool: Karius, Gomez, Klavan, Lovren (Alexander-Arnold 60), Moreno (Milner 45+1, Can, Wijnaldum, Coutinho, Mane, Salah, Firmino (Sturridge 72).

Spartak Moscow: Selikhov, Eshchenko, Tasci, Bocchetti, Jikia (Pasalic 60), Glushakov, Fernando, Zobnin, Luiz Adriano, Promes (Samedov 75), Mendes Andrade (Melgarejo 51)
 Manager: Massimo Carrera

bron: Frans