Tottenham Hotspur vs Liverpool

Foto Tottenham Hotspur vs Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 22 okt 2017 // 19:09 uur

Tottenham Hotspur - Liverpool (3-1)4-1

Spurs-uit: na Maribor is het optimisme iets toegenomen, het is immers lang geleden dat Liverpool zo makkelijk zoveel doelpunten heeft gescoord. De vraag is alleen of dat nu aan Liverpool lag of aan de zwakte van de tegenstander……
Het is alweer even geleden dat Liverpool heeft verloren van Tottenham. Wie weet kunnen we dat vandaag zo houden.
Klopp begint met Moreno en Gomez aan de zijkanten, Matip en Lovren staan centraal. Milner speelt voor de afwezige Wijnaldum op het middenveld. Voor de rest geen verrassingen.
De wedstrijd begint voor Liverpool desastreus. Binnen 12 minuten staat het 2-0 als tweemaal de verdediging staat te slapen. Bij de eerste goal gaan Lovren en Mignolet (veel te snel weer zijn goal verlaten) gezamenlijk in de fout, bij de twee goal mankeert het Lovren aan een goede timing. Wat een gatenkaas is het vandaag weer. Er komt maar geen eind aan. De wedstrijd voelt nu al als verloren. 3 minuten na de 2-0 heeft Liverpool geluk als achter Mignolet de lat wordt geraakt. Wat een begin van deze zo belangrijke wedstrijd.
Halverwege de eerste helft komt Liverpool totaal onverwacht terug in de wedstrijd als Henderson de actieve Salah diep stuurt en deze met een half mislukt schotje de keeper in de uiterste hoek weet te verschalken.
Na een klein half uur voorkomt Mignolet met een prima redding de 3-1, weer staat het centrum niet goed.
Na een half uur is Klopp het zat en haalt hij Lovren van het veld. Oxlade-Chamberlain vervangt hem. Liverpool gaat na wat omzettingen op zoek naar meer. Een paar minuten na de wissel gaat Salah er op rechts van door maar kan hij helaas geen goed voorzet afleveren. Liverpool komt wat beter in de wedstrijd en net als je denkt met een gezien het spelbeeld redelijke 2-1 de rust in te gaan slaat weer het noodlot toe. Een vrije trap van de Spurs wordt in blessuretijd volkomen onnodig door het centrum uitverdedigd en het is 3-1. Wat een onvolwassenheid toch weer. Rust! Liverpool wacht in de tweede helft een schier onmogelijke taak.
Dat blijkt al helemaal na 10 minuten als een vrije trap van de Spurs niet kan worden weggewerkt en het met een frommeldoelpunt 4-1 wordt.
Over en uit. Er wordt hier en daar nog wat gewisseld, Liverpool krijgt nog wat halve kansjes maar de complete off-day van de verdediging (de hoeveelste het is weet ik niet meer) heeft een 4-1 nederlaag tot gevolg. Dit gaat maar door en eerlijk is eerlijk: er is weinig verbetering te bespeuren.

Stadion: Wembley Londen
Toeschouwers: 80.827
Scheidsrechter: A. Marriner

Doelpunten: Kane 4, Son 12, Salah 24, Alli 45+3, Kane 56
Gele kaarten: Can 45+2

Liverpool: Mignolet; Gomez, Matip, Lovren (Oxlade-Chamberlain 31) Moreno; Henderson, Milner, Can (Grujic 83) Salah, Coutinho, Firmino (Sturidge
77)

Tottenham Hotspur: Lloris, Tripper, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Aurier, Son (69), Winks, Alli, Eriksen (Dier 81), Kane (Llorente 88)
Manager: Mauricio Pochettino