Leicester City vs Liverpool

Foto Leicester City vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 23 sep 2017 // 23:12 uur

23-09-2017 Leicester City  vs Liverpool (1-2)2-3

Leicester-uit: bij puntverlies wordt de achterstand op de top wel erg groot zo vroeg in het seizoen. Winnen is dus een must. Het zou ook een revanche betekenen voor de smadelijke 2-0 nederlaag eerder deze week.Klopp begint met de verwachte basis. Gomez en Moreno aan de zijkant, Matip en Lovren staat centraal. Mané zit vandaag zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Ook vandaag is het weer oppassen voor de omschakeling van de tegenstander, dat is een ware specialiteit van Leicester. Liverpool begint uiteraard met veel balbezit. Toch is na 5 minuten Leicester het eerst gevaarlijk en moet Mignolet een schot vanuit een moeilijke hoek keren. Daarna is het Liverpool wat de klok slaat. Na 13 minuten moet Liverpool op 0-1 komen als Can met een schuiver de paal raakt waarna de weer erg actieve Salah de rebound jammerlijk naast tikt. Het is echter uitstel van executie want 2 minuten later verzorgt Coutinho met een hoge indraaiende voorzet een mooie assist op Salah die met de zijkant van zijn hoofd de bal netjes achter de verraste keeper in het doel deponeert. Mooie goal! Een paar minuten later is het even goed schrikken als Mignolet met de bal aan zijn voet in de fout gaat maar de tegenstander gelukkig net niet kan scoren. Liverpool heeft honger en wil meer. Na 23 minuten wordt Moreno randje 16 onderuit gehaald en krijgt Liverpool een directe vrije trap. Coutinho weet daar wel raad mee en krult de bal fantastisch en onhoudbaar voor de keeper in het doel. 0-2: wat een luxe! Daarna wordt de tegenstander dreigender. Mignolet redt na een dik half uur goed op een harde voorzet en 5 minuten voor rust wordt een doelpunt van Leicester, weer uit een vrije trap, wegens buitenspel afgekeurd. 2 minuten voor rust heeft de vandaag matig spelende Firmino de 0-3 op zijn schoen maar schiet hij helaas naast.In blessuretijd trapt de scheidsrechter in een fopduik van een tegenstander en krijgt Matip zelfs geel. Uit de onterechte vrije trap ontstaat een corner waaruit Leicester op een bizarre manier de 1-2 kan scoren. Mignolet ziet er bij de hoge voorzet niet echt goed uit. Gefrustreerd zoekt Liverpool daarna de thee op.

De tweede helft begint voor Liverpool erg angstig en onzeker. Het heeft ontelbaar veel balverlies. Na 10 minuten krijgt Liverpool een corner en wordt Lovren in de houdgreep genomen. Geen penalty beslist de scheidsrechter. Na 20 minuten vervangt Sturridge Firmino. Liverpool kan wel wat vers bloed gebruiken. Even later krijgt Salah een kans maar wordt zijn schot geblokt. Uit de daarop volgende counter is het bijna 2-2. Liverpool speelt weer eens met vuur. Het kan de wedstrijd zoals gewoonlijk niet in een vroegtijdig stadium beslissen. Halverwege komt Liverpool dan toch op 1-3. Het speelt een counter perfect uit als Sturridge de bal aan de helemaal vrijstaande Henderson geeft die een tegenstander uitkapt en beheerst de 1-3 scoort. “Klaar”, denk je dan als Liverpoolsupporter. Niets is minder waar want even later is het alweer 2-3 als een tegenstander vrij in kan schieten, Mignolet het schot keert, waarna een tegenstander in de rebound kan scoren. Gomez ziet er bij deze goal wederom niet goed uit. Het ongeloof is van de gezichten van de spelers van Liverpool af te lezen. 3 minuten na de 2-3 moet Mignolet aan de noodrem trekken in de 16 door een tegenstander omver te lopen. Penalty! Het houdt maar niet op. Ditmaal redt Mignolet Liverpool door de bal uit zijn doel te ranselen. Het wordt nog een lang laatste kwartier. Even later maakt Can hands in de 16 maar ditmaal geeft de scheidsrechter geen penalty. Can gaat er even later uit en Milner komt er in. Sturridge knalt een kwartier voor tijd de bal net naast de kruising en even later redt de keeper een vlammend schot van dezelfde Sturridge. Oxlade-Chamberlain heeft dan al de moe gestreden Coutinho vervangen. Gelukkig houdt Liverpool stand. Het werd ook wel weer eens tijd maar oh oh oh wat ging het weer onnodig moeizaam.

Stadion:  King Power Stadium Leicester
Toeschouwers: 32.039
Scheidsrechter: Anthony Taylor

Doelpunten: Salah 15, Coutinho  23,  Okazaki 45+3, Henderson 68, Vardy 69
Gele kaarten: Albrighton 17, Ndidi 22, Matip 45+2, Lovren 56, Mignolet 72, Vardy 90+2
Bijzonderheden: Simon Mignolet houdt een penalty van  Vardy 72

Liverpool: Mignolet, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Can (Milner 75), Henderson, Wijnaldum, Coutinho (Oxlade-Chamberlain 79), Salah, Firmino (Sturridge 65).

Leicester City: Schmeichel, Simpson, Morgan, Maguire, Chilwell, Mahrez (Gray 61), Ndidi, King, Albrighton (Slimani 80), Okazaki (Iheanacho 75), Vardy