Liverpool vs Sevilla

wedstrijdverslag woensdag, 13 sep 2017 // 23:05 uur

13 september 2017 Liverpool - Sevilla (2-1)2-2

Sevilla-thuis: eindelijk weer eens CL op Anfield. Het werd ook wel weer eens tijd! Op het oog heeft Liverpool gunstig geloot al moet de toekomst dat natuurlijk nog wel uitwijzen.Liverpool heeft na de afslachting van zaterdag vandaag wat goed te maken. Klopp kiest wonderlijk genoeg voor Karius op doel. Keepers gaan rouleren dit seizoen. Achterin staan Gomez, Lovren, Matip en Moreno. Coutinho begint niet, Can, Wijnaldum en Henderson daardoor wel. Voorin het vertrouwde drietal.Voordat de wedstrijd nog maar net op gang is staat Liverpool na 5 minuten al op achterstand. Lovren maakt een bizarre fout door zomaar over een op het oog gemakkelijk voorzetje heen te trappen en het is voor een tegenstander een eitje de bal in het doel te deponeren. Je zou bij deze actie bijna aan matchfixing gaan denken. Weer wordt een defensieve blunder direct door de tegenstander afgestraft. Het is vroeg in de wedstrijd en dus is er niets aan de hand. Liverpool gaat direct op jacht naar de gelijkmaker. 5 minuten na de openingsgoal kopt Firmino een corner net over het doel. Een paar minuten later ziet Lovren er weer niet goed uit maar kan Karius redding brengen. Anfield gaat ouderwets te keer en de gelijkmaker kan niet uitblijven. Liverpool speelt goed en dringt de tegenstander terug. Na een dikke 20 minuten valt de verwachte gelijkmaker. Henderson en Moreno maken een prachtig een-tweetje waarna Moreno vanaf de achterlijn de bal prima klaar legt voor Firmino die beheerst binnen tikt. Anfield ontploft weer eens ouderwets. Een paar minuten later produceert Liverpool een prachtige counter waarna Can de bal van Mané op een presenteerblaadje krijgt. Zoals wel vaker blijkt Can geen killer te zijn want hij schiet de bal uit wel erg kansrijke positie jammerlijk naast de goal. Liverpool heeft honger en wil meer. Vooral Mané is een constante dreiging voor de Spaanse verdediging. Na 37 minuten verovert de weer actieve Salah randje 16 de bal op een tegenstander en schiet via een  andere tegenstander de bal achter de kansloze keeper in het doel. 2-1. Lucky maar wel geweldig zo voor de rust! Moreno pakt even later een onnodige gele kaart op een even onnodige plaats van het veld.4 minuten voor rust is Mané er weer van door. In de 16 maakt een tegenstander eerst hands en pakt daarna Mané beet: penalty, kan niet anders. Firmino neemt hem en mist jammerlijk: hij schiet de bal tegen de paal. De keeper was al onderweg naar de andere hoek. Zonde, het blijft op deze manier een wedstrijd. In blessuretijd countert Liverpool er nog maar eens op los met als afsluiting een knal van de goed spelende Moreno die door de keeper wordt gered. Rust 2-1. Liverpool doet zichzelf vreselijk tekort met deze stand.

De tweede helft begint met veel meer balbezit voor de tegenstander zonder dat dit echt grote kansen oplevert. Een schot van Firmino gaat naast en na 20 minuten besluit Mané een mooie combinatie met Salah met een schot naast de kruising. Anfield voelt dat Liverpool de derde moet gaan maken anders loopt het schade op. Ondertussen loopt de door Anfield enthousiast ontvangen Coutinho al warm. Voordat hij er in komt staan de Spanjaarden al weer op gelijke hoogte. Weer uit een dood moment, dit keer nota bene een uitbal. Iedereen staat te slapen als een tegenstander zo maar door het centrum richting Karius kan opstomen. Weer het oude liedje. Dan pas komt Coutinho voor de weer erg matig spelende Can. Weer wisselt Klopp laat. Het team had al eerder vers bloed nodig. Liverpool kan de wedstrijd niet meer keren, ondanks dat Klopp in de laatste paar minuten Sturridge en Oxlade brengt voor Mané en Salah. In de laatste minuut geeft Liverpool bijna de hele wedstrijd weg als Gomez aan de verkeerde kant dekt en een tegenstander vrij voor Karius de bal gelukkig naast het doel tikt. De geschrokken Gomez pakt in de dying seconds dan ook nog zijn tweede gele kaart. 2-2 eindstand. Zo zonde!

Stadion: Anfield  Liverpool
Toeschouwers: 52.332
Scheidsrechter: Danny Makkelie (Nederland)

Doelpunten: Ben Yedder 5, Firmino 21, Salah 37,  Correa 72
Gele kaarten: Mercado 35, Banega 45, Moreno 39, Pareja 42, Gomez 64
Rode kaart: Gomez  90+4  (2x geel)

Bijzonderheden: Firmino mist een penaly in de 42e minuut

Liverpool: Karius, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Wijnaldum, Can (Coutinho 76, Henderson, Salah (Oxlade-Chamberlain  89), Mane (Sturridge  84) , Firmino.

Sevilla: Rico: Mercado, Kjaer, Pareja, Escudero, N'Zonzi, Pizarro (Sarabia 45+1, Banega, Navas (Corchia 83), Correa, Ben Yedder ( Muriel  69)