Manchester City vs Liverpool

Foto Manchester City vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 09 sep 2017 // 20:59 uur

9 september 2017 Manchester City - Liverpool (2-0)5-0

Dit weekend stond een mooi affiche op het programma in het Etihad stadion, namelijk de ploeg van Pep Guardiola waartegen Klopp van alle trainers het beste trackrecord heeft. Van de 10 ontmoetingen 5 gewonnen. Bovendien is LFC erg sterk in wedstrijden tegen de topploegen in de premier league. Coutinho is nog buiten de ploeg gelaten en ook Lovren speelt niet, voor hem Klavan. De beginfase is een gelijk opgaande strijd maar gaandeweg pakt Liverpool iets meer het initiatief met de snelle Mane en Salah. De eerste kans was voor De Bruyne maar zijn schot werd gepakt door Mignolet. Daarna kreeg LFC een aantal uitstekende kansen om de score te openen, met name via Salah die alles goed deed maar tot 2x toe een zeer slap schot aflevert. The Reds lijken de  pot onder controle te hebben als in de 24e minuut De Bruyne, Aguero wegstuurt door het midden Matip staat te slapen en als ook Klavan teveel ruimte laat kan de Argentijn kinderlijk eenvoudig zijn 7e goal aantekenen tegen LFC in evenzoveel wedstrijden 1 - 0. Nog niets aan de hand, ook The Reds krijgen hun mogelijkheden, Can probeert het maar  Ederson pareert. Ook Salah komt op snelheid weer langs Otamendi maar kan Ederson wederom niet verschalken. Na een dik half uur zou de ommekeer komen, Mane wordt de diepte in gestuurd en ziet de uitkomende Ederson niet en raakt met zijn te hoog geheven been het hoofd van de keeper. Gevaarlijk spel denk je,  geel, maar Moss denkt anders en stuurt de Senegalees van het veld, Rood. De keeper wordt vervangen door Bravo. Vanaf dat moment  is het tegenhouden voor de Merseysiders en eerlijk gezegd zou dat geen moment lukken. Dit is duidelijk de achilleshiel van LFC (al jaren!!) Nog voor rust scoort Jesus de 2e en wederom door slap ingrijpen van de verdediging. 2-0 en met 10 tegen 11 einde oefening.

Na de rust blijft Salah achter in de kledkamer en lijkt Klopp de handdoek te gooien wellicht met het oog op Sevilla woensdag.  Maar de is duidelijk ook zo bij de spelers overgekomen. Liverpool wordt compleet overlopen en de aanvallers komen niet meer in beeld. Na enkele minuten is de wedstrijd gespeeld als weer Jesus scoort, 3-0 en de verdedigers ach het is wel duidelijk denk ik. Gokken op Van Dijk pakt enorm verkeerd uit. Sane mag dan invallen en middels 2 goals nog heel veel meer zout in de diepe wonden strooien. 5 - 0 wat een afstraffing. Het is uiteraard niet zo dat we plotseling niet meer kunnen voetballen maar dat de verdediging om nieuwe impulsen vraagt weten wij al wel heel lang. Het middenveld en aanval is sterk genoeg. Mignolet pakt gelukkig nog een paar aardige ballen om het schaamrood niet nog ergerte maken. Wonden likken en woensdag wacht Sevilla alweer op Anfield. Met Mane dan gelukkig weer.

Stadion: Etihad Stadium
Toeschouwers: 54.172
Scheidsrechter: Jonathan Moss

Doelpunten: Agüero 24, Jesus 45+6 en 53, Sané 77 en 90+1
Gele kaarten: Otamendi 6, Alexander-Arnold 19, Fernandinho 28, Can 80
Rode kaart: Mané 37

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Moreno
Wijnaldum(Milner 58), Henderson, Can, , Salah (Oxlade-Chamberlain 45), Firmino(Solanke 67), Mané

Manchester City: Ederson9Bravoat 45+1), Danilo, Stones, Otamendi (Mangala 71), Fernandinho, Walker, De Bruyne, Silva, Mendy, Agüero, Jesus(Sané 57)
Manager: Pep Guardiola
  

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items