Hoffenheim vs Liverpool

Foto Hoffenheim vs Liverpool
wedstrijdverslag donderdag, 17 aug 2017 // 16:12 uur

15 augustus 2017 Hoffenheim - Liverpool (0-1)1-2

Hoffenheim-uit: de kans op eindelijk weer eens CL. Ondanks het teleurstellende resultaat van Watford-uit begint Klopp met dezelfde basis als tegen Watford. De eerste dreiging is van Duitse kant, maar Matip is in de 5e minuut de reddende engel. Even later glijdt Lovren uit in de 16 meter en is het weer gevaarlijk voor het doel van de reddende Mignolet. Na 10 minuten krijgt Hoffenheim een cadeautje van de Nederlandse leiding in de vorm van een veel te makkelijk gegeven penalty. Mignolet voorkomt met een prima redding een wel erg vroege achterstand. Nu al is duidelijk dat het verdedigend weer niet echt op slot zit. Na een kwartier komt Liverpool eindelijk aan voetballen toe en is Salah in de omschakeling na een slim balletje van Firmino direct gevaarlijk. Helaas schiet hij vrij voor de keeper de bal jammerlijk naast het doel. Hier had meer in gezeten. Liverpool heeft het knap moeilijk met de goed combinerende tegenstander. Na een dik half uur wordt de actieve Mané een meter of 25 van het doel foutief afgestopt. Wat niemand verwacht gebeurt: Alexander-Arnold krult de bal fantastisch met rechts over de muur achter de verbouwereerde keeper in het doel. Wat een geweldige goal! En……..het is zijn eerste goal! Vlak voor rust is het bijna gelijk als Moreno mis zit maar Mignolet weer redt.In de blessuretijd kopt Lovren uit een corner bijna de 0-2 in het doel: dat zou wat geweest zijn. 0-1 bij rust.

Vlak na rust moet Liverpool de wedstrijd beslissen: Mané gaat er aan de zijkant weer eens vandoor en geeft de bal op een presenteerblaadje aan Firmino. Helaas redt de keeper. Een paar minuten later voorkomt dezelfde keeper een doelpunt van Mané. Liverpool begint de 2e helft dus prima. Na een kwartier krijgen de Duitsers een aantal corners. Liverpool moet zoals iedereen weet oppassen voor deze dode spelmomenten. Gelukkig krijgt Hoffenheim geen kansen. Salah heeft de 0-2 op zijn schoen maar weer voorkomt de keeper een grotere voorsprong en 20 minuten voor tijd redt de keeper van Hoffenheim op een kopbal van Lovren. Een klein kwartier voor tijd komt Liverpool toch op 0-2: het neemt een vrije trap snel waardoor Milner op links helemaal vrij komt te staan waarna zijn voorzet annex schot via een lichte touch van een tegenstander onhoudbaar voor de keeper in het doel verdwijnt. Lekker moment! Daarna voorkomt Mignolet met een katachtige redding de 1-2. Helaas maakt ex-heraclied Uth het nog even spannend vlak voor tijd door 1-2 te maken. Hoffeinheim krijgt in de 93e minuut nog een levensgrote kans op 2-2 maar gelukkig wordt de bal centimeters over het doel van de kansloze Mignolet gekopt.

Stadion: Wirsol Rhein-Neckar-Arena  Hoffenheim (Duitsland)
Toeschouwers: 25.568
Scheidsrechter: Bjorn Kuipers

Doelpunten: Arnold- Alexander  35, Nordtveit (74 ed), Uth 87
Gele kaarten: Bicakcic 34, Can 51, Aleexander- Arnold 55, Hübner 76

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Lovren,Moreno, Can, Henderson (Milner 63), Wijnaldum, Salah, Firmino (Solanke  84), Mané (Grujic 89)

Hoffenheim: Baumann, Bicakcic (Nordtveit 52), Vogt, Hübner, Kaderábek, Rupp (Amiri 53), Demirbay, Zuber, Gnabry (Uth 70), Kramaric, Wagner
Manager:  Julian Nagelsmann