Manchester City vs Liverpool

Foto Manchester City vs Liverpool
wedstrijdverslag donderdag, 23 mrt 2017 // 19:42 uur

19 maart 2017 Manchester City - Liverpool (0-0) 1-1

Met de inmiddels bekende statistieken (prima resultaten tegen ploegen uit de top-5, rampzalige rapporten tegen degradatiekandidaten) moesten The Reds de aanval van concurrent Manchester City afslaan. De gastheren werden eerder in de week onverwacht uitgeschakeld door AS Monaco, en die schok was nog voelbaar in het Etihad stadion. Of was het de regen die hier en daar voor lege plekken zorgde tijdens deze topaffiche?
Liverpool moest het nog steeds doen zonder de geblesseerde aanvoerder Jordan Henderson. En Jürgen Klopp zag nog steeds geen reden om Divock Origi te laten starten, dus weer de bekende zwe(r)vende warboel voorin. And why change a winning formula?
Een zwaar veld was geen reden voor beide ploegen om te verzaken. Nee, hoor. Liverpool met het initiatief, en City dat het overnam. Kansen voor beide kanten kwamen er. En hoe. Simon Mignolet zag Silva naast het doel mikken. En aan de andere kant kon Sadio Mané alleen op Caballero af voor de openingstreffer, maar werd nog net op tijd ingehaald door Otamendi die hij een paar momenten eerder nog z’n hielen had laten zien. De Senegalees dacht even later ook in aanmerking te komen voor een penalty, na “geraakt” door de hiel van Otamendi. Scheidsrechter Michael Oliver zag er geen penalty in. Philippe Coutinho schoot nog over, maar dé kans voor rust was voor de thuisploeg. Fernandinho kreeg het voor elkaar om de bal naast het doel te mikken, waar hij zowat elke hoek voor het uitzoeken had. Hierbij kwamen de gasten trouwens nog goed weg, want Oliver had de bal op de stip kunnen leggen, nadat Sterling door James Milner in de 16-meter opgevangen had en hiermee een aanval bijna onderbrak. Caballero moest redden op pogingen van Adam Lallana en Roberto Firmino.
In de tweede helft ging het boeiende gevecht gewoon door.  En daar legde Oliver de bal op de stip, na een lompe overtreding van Clichy op Firmino, die een prachtige pass van Emre Can met de borst wilde controleren. De Fransman kreeg geel, net als de hevig protesterende Silva. Vanaf de stip hield Milner het hoofd koel en liet het rode gedeelte van het stadion ontploffen: 0-1
Een paar minuten later had Firmino bijna de 0-2 uit een counter binnengetikt, maar weer stond Caballero in de weg. De thuisploeg voerde de druk op, en de (verdiende) gelijkmaker kon niet uitblijven. Vanaf rechts zette De Bruyne laag voor, en de Liverpoolverdediging had geen antwoord op de intikker van Aguero. Het spektakel was nog niet afgelopen. De Bruyne ramde paal van dik 10 meter afstand, en van nóg dichterbij kreeg Lallana dé kans voor The Reds om 3 punten veilig te stellen. Hoe hij miste, weet hij zelf waarschijnlijk nog steeds niet.
De gasten hadden in de slotfase nog de nodige mazzel. Twee goede kansen waren aan Aguero niet besteed. De puntendeling was terecht, met Chelsea als lachende derde de koppositie alleen nog maar verder verstevigend. Deelname aan het kampioenenbal hebben The Reds, ondanks alles, toch nog (weer) in eigen hand.

Stadion: Etihad Stadium Manchester
Toeschouwers: 54.449
Scheidsrechter: Michael Oliver

Doelpunten: Milner 51 (pen), Agüero  69
Gele kaart: Firmino 16, Y.Touré 22, Matip 43, Clichy 50, Silva 50, Mané 89

Liverpool: Mignolet, Clyne, Matip, Klavan, Milner,Wijnaldum, Can, Lallana, Mané, Firmino, Coutinho (Origi 73)

Manchester City: Caballero, Fernandinho, Otamendi, Stones, Clichy, Y Touré (Sagna 65), Sterling, De Bruyne, Silva, Sané (Fernando 83), Agüero
Manager: Josep Guardiola

 

bron: Joop
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items