Liverpool vs Burnley

wedstrijdverslag zondag, 12 mrt 2017 // 19:13 uur

12 maart 2017 Liverpool - Burnley (1-1) 2-1

Burnley-thuis: Liverpool heeft wat goed te maken. Het is uiteraard ook een belangrijke wedstrijd voor de zo begeerde CL-plaats. Kortom, deze wedstrijd moet gewoon worden gewonnen. Het zou een prima voorbereiding zijn op de komende wedstrijd bij Manchester City. Firmino is na zijn goede wedstrijd tegen Arsenal helaas geblesseerd. Lovren en Henderson zijn er nog steeds niet bij. Klavan speelt centraal achterin, Can op het middenveld en Origi start centraal voorin. Liverpool begint slap aan de wedstrijd. Het eerste gevaar is voor Mignolet als een lage voorzet van een tegenstander maar net kan worden weggewerkt. Binnen 10 minuten komt Liverpool op achterstand. Op het middenveld wordt door Can te weinig druk gegeven en een lage voorzet van zijn tegenstander kan zo maar worden binnengetikt. Wat een domper! Daarna probeert Liverpool het wel, het heeft uiteraard meer balbezit, maar het komt niet tot uitgespeelde kansen of een schot op doel. Alleen Origi is eenmaal gevaarlijk als hij net te kort komt om een voorzet van Mané in het doel te koppen. Voor de rest speelt Liverpool erg stroperig met te weinig creativiteit om de stugge verdediging van de tegenstander te ontmantelen. Uit het niets komt Liverpool wel op gelijke hoogte als een voorzet van Origi in de 16 zo maar blijft liggen voor de voeten van Wijnaldum die simpel binnen schiet. Dat is nog eens lekker de rust in gaan.

Na de rust is Burnley voor het eerst gevaarlijk. Een tweede tegengoal zou desastreus zijn. Die valt gelukkig niet. Na een klein uur spelen wordt de vandaag tegenvallende Coutinho vervangen door jonkie Woodburn. Even later komt Liverpool op voorsprong als Can de bal ontvangt van Origi en van ver buiten de 16 een laag schot produceert dat onhoudbaar voor de keeper in het doel verdwijnt. Mooie goal. Vlak daarna voorkomt Klavan met een fantastisch blok een snelle gelijkmaker. Goed verdedigen blijft moeilijk voor Liverpool. Het is en blijft geen gemakkelijke middag. Vlak voor het eind van de reguliere speeltijd kan Mané de wedstrijd beslissen maar is zijn aanname in de 16 niet goed waardoor een tegenstander kan ingrijpen. In de zenuwslopende blessuretijd krijgt Burnley nog een kans die gelukkig over het doel wordt geschoten. Een lelijke 2-1 overwinning is een feit. Dat mag ook wel eens!

Stadion: Anfield  Liverpool
Toeschouwers: 53.145
Scheidsrechter: Craig Pawson

Doelpunten: Barnes 7, Wijnaldum 45+1, Can 61
Gele kaarten: Mee 37, Barton 58, Can 63, Lallana 87

Liverpool: Mignolet, Clyne, Matip, Klavan, Milner, Wijnaldum, Can, Lallana, Mané, Origi (Lucas 79), Coutinho (Woodburn 60)

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd (Brady  73), Barton, Hendrick, Arfield (Agyei 90), Barnes, Gray (Vokes 80)
Manager: Sean Dyche