Verslag; Arsenal F.C. - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Arsenal F.C. - Liverpool F.C.
algemeen vrijdag, 21 jan 2022 // 12:41 uur

Gisteren stond op het affiche de terugwedstrijd in de halve finale van de league cup tegen Arsenal in het Emirates stadion. De tussenstand na de eerste wedstrijd op Anfield is 0 - 0. Vorige week in de thuiswedstrijd, wellicht mede door de snelle rode kaart van Xhaka en als gevolg daarvan het verdedigende spel van The Gunners creëerden Liverpool nauwelijks kansen. Behalve die voor open doel van Minamino dan in de laatste minuut. In Londen waren Thiago, Origi, Elliott, Keita, Salah en Mané nog steeds afwezig, maar verder een prima 11 op het veld.
Kelleher, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (c), Jones, Gordon, Jota & Firmino zijn de 11 die het moeten doen.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Arsenal, zij leken feller, scherper en meer op zoek naar een snelle voorsprong. The Reds begonnen net wat trager, waardoor ze  overal een stapje te laat waren. Hele slordige passing ook. Martinelli was Trent constant de baas en ook Matip was in deze fase verre van betrouwbaar. De thuisploeg kreeg al een aantal corners in die beginfase maar die leverden niet al teveel op. Wel moest Kelleher in de 5e minuut aan de bak bij een vrije trap net buiten de 16 van Lacazette. De Ier kreeg een paar vingertoppen tegen de bal die vervolgens via de lat over ging. Even voordat er een kwartier verstreken was noteerde Liverpool pas de eerste aanval. De bal belandde wel direct in het net achter Ramsdale, helaas scoorde Matip in buitenspelpositie en werd de treffer terecht geannuleerd. Overigens na een uitstekende kopbal van de sterk spelende Fabinho. Toch leek het alsof The Reds waren gewekt, want ze gingen eindelijk meedoen in de wedstrijd en een minuut of 6 na de afgekeurde goal was daar de 2e kans en deze keer verdween de bal opnieuw direct in het net maar met het verschil dat deze wel op het scorebord verscheen. Alexander-Arnold stuurde met een mooie pass Jota weg die nog wel een stuk moest overbruggen richting goal maar mooi langs Tomiyasu ging en naar binnen dribbelde om vervolgens met een diagonaal schot(je) Ramsdale op het verkeerde been te zetten, die de bal tergend langzaam in het net zag rollen, 0 - 1. Dit was ook het moment dat het wedstrijdbeeld kantelde, Liverpool domineerde meer en meer. Hoewel Odegaard en Martinelli het nog wel probeerden. Zo moest Fabinho rond het half uur nog een uiterste krachtsinspanning leveren om Martinelli van de 1 - 1 af te houden, maar met een geweldige sliding lukte dit. TAA en ook Matip herstelden zich prima na een wat weifelend begin. Lacazette zou het eerste geel ontvangen van Atkinson na een late lelijke tackle op Jones. Maar Liverpool zou de voorsprong meenemen naar de rust.

Voor het tweede deel van de wedstrijd komt Konate in het veld voor Matip. Arteta heeft z'n mannen duidelijk meegegeven om alles op alles te zetten, want Arsenal begint net als in de eerste helft fel. Dit levert al snel een mogelijkheid op voor Lacazette maar hij jaagt de bal hard over het doel. Het verschil met het eerste bedrijf is echter dat Liverpool ook in de wedstrijd zit. Enkele minuten na de kans voor The Gunners moet Gordon na een geweldige actie van Jota LFC op 0 - 2 zetten. Maar de 17 - jarige schiet helaas ook over. Na een klain uur spelen is opnieuw LFC dichtbij de 0 - 2. Uit een goeie corner van TAA kopt Konate die boven iedereen uit torent hard op de paal, de rebound van Henderson beland n de handen van Ramsdale. Een leuke fase in de wedstrijd want iets later moet Kelleher weer optreden en stompt de bal weg na een scherpe corner, de rebound werkt Smith Rowe gelukkig over het doel. Weer wat tellen later heeft TAA een geweldige voorzet in de 16 waar helaas niemand in het geel tegenaan kan lopen. Gordon wordt na een uur ruim gewisseld voor Minamino. En even nadat de Japanner in het veld staat wordt hij bediend door TAA maar het schot wordt geblokt. Sporadisch komt Arsenal er nog uit en het geloof in een goede afloop zie je wegvloeien bij de thuisploeg. In de 72e minuut kijkt Kelleher nog een poging van Martinelli over, wat een kanonskogel. Na wat wisselingen aan de kant van de thuisploeg wordt ook Hendo naar de kant gehaald en neemt Milner de aanvoerdersband over. De nummer 2!! Mantingh niet Van Dijk !!! Met nog een kwartier op de klok is Robbo dichtbij de 2e goal. Als een duvel uit een doosje is hij Saka te snel af en stormt de 16 in maar het venijnige schot gaat voorlangs. Weer een minuutje verder heeft wie anders dan Trent een mooie pass in huis om Jota weg te sturen die randje buitenspel met een bekeken lob/schot Ramsdale kansloos laat. Maar helaas na een korte vreugde explosie is daar het fluitsignaal van Atkinson, de grensrechter staat met de vlag omhoog. Maar gelukkig is hier het nut van de VAR bewezen, want de Portugees was onside, en dus alsnog het juichen, 0 - 2. De finaleplek is nagenoeg veilig gesteld. Neco Williams krijgt nog wat minuten ten koste van de sterk spelende Firmino die veel werk verzette meer vanuit het middenveld maar steeds met slimme steekballetjes en zelden balverlies. De ingevallen Thomas Partey krijgt in de korte tijd dat hij in het veld stond nog 2x terecht geel van Atkinson en kan voortijdig gaan douchen. Liverpool speelt de wedstrijd vervolgens uit en kan zich gaan opmaken voor de finale op Wembley.

Liverpool F.C. speelt op 27 februari op "Anfield-south" tegen Chelsea. Hopelijk is tegen die tijd iedereen fit om de laatste editie van dit bekertoernooi op onze naam te kunnen schrijven, voor de 9e keer.