Verslag; Liverpool F.C. - Arsenal F.C.

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Arsenal F.C.
algemeen vrijdag, 14 jan 2022 // 11:50 uur

Liverpool – Arsenal (0-0) 0-0

Een week later dan oorspronkelijk gepland mogen we dan toch aantreden tegen Arsenal in de eerste halve finale van de League Cup. De winnaar ontmoet Chelsea in de finale op 27 februari. Het uitstel heeft ons goed gedaan, want de opstelling is behoorlijk sterk. Alisson en Trent leken bij de coronagevallen te horen, maar kunnen nu toch spelen. Het gemis van Salah en Mané voorin wordt opgevangen door Minamino, Firmino en Jota. Klopp heeft de cups nooit erg serieus genomen (behalve in zijn eerste seizoen), maar daar lijkt nu verandering in te komen.

De sfeer is uitstekend in een volgepakt Anfield. Liverpool begint sterk en probeert Arsenal gelijk terug te dringen. Dat krijgt al vroeg twee tegenslagen te verwerken. Eerst valt Cedric Soares geblesseerd uit, daarna mag Xhaka inrukken nadat hij Jota met een karatetrap neerhaalt. Zoals wel vaker levert het overtal Liverpool niet alleen voordeel op. Arsenal brengt een extra verdediger (Holding voor Nketiah) en zakt massaal in. Het vele balbezit levert Liverpool wel kansen op, maar de grote mogelijkheden blijven in de eerste helft nog uit. Voor mij springt Minamino er op een positieve manier uit. Hij is overal, vangt alle tweede ballen op en combineert lekker met Firmino. We zullen hem nodig hebben deze maand, zeker omdat Origi juist nu geblesseerd is.

In het begin van de tweede helft is Arsenal gek genoeg de baas. Met name Saka is constant dreigend tijdens hun counters. Liverpool speelt slordig: veel balletjes te kort of juist net te hard. We hebben creativiteit nodig en die komt in de vorm van Jones (die Milner vervangt). Naarmate de tijd verstrijkt, neemt de frustratie toe. Het lijkt een beetje op de wedstrijd tegen Leicester, waarin we ook geen kansen creëerden ondanks een duidelijk overwicht. De beste kans is zelfs voor Arsenal, maar Alisson redt gelukkig. In een poging de boel op de frissen brengt Klopp Ox, Gomez en Neco, maar ook zij kunnen het verschil niet maken. Er komt nog één gigantische kans, vlak voor tijd, maar Minamino schiet voor open goal over. Het is een beetje flauw, maar ik kan de gedachte niet onderdrukken dat als Salah die bal voor z’n voeten had gekregen, hij hem nog even rustig had aangenomen en vervolgens no-look in de goal had gepasst.

Het blijft o-o en dat is uitermate teleurstellend na een wedstrijd met 78% balbezit en 17 schoten (waarvan slechts één op goal!). Ik denk dat we nog steeds licht favoriet zijn voor de finale, maar deze wedstrijd doet de zorgen over de januarimaand zonder onze steraanvallers wel toenemen. Hopelijk keren Mané en Salah snel terug van Afcon en kunnen de andere jongens in de tussentijd gewoon de punten pakken die we nodig hebben.

Verslag; Joachim Springer

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items