Verslag; Liverpool F.C. - F.C. Porto

Foto Verslag; Liverpool F.C. - F.C. Porto
algemeen vrijdag, 26 nov 2021 // 11:24 uur

Ook veredeld B team wint van FC Porto

Nadat een Liverpool op zijn sterkst de heenwedstrijd in poule B van de Champions League met 1-5 in Estadio Do Dragao won heeft een veredeld B team de return op Anfield ook winnend weten af te sluiten. Een schitterende goal van middenvelder Thiago Alcantaro en een treffer van Salah in de korte hoek na een prachtige aanval waren voldoende voor de zege van 2-0.

Jurgen Klopp had er voor gekozen een aantal spelers gehele of gedeeltelijke rust te geven. Dat leidde tot de volgende opstelling: Allison – N.Williams Matip Konaté Tsimikas – Ox Morton Thiiago – Salah Minamino Mané.

Meest opvallende naam in dit team: Tyler Morton, rugnummer 80, een 19 jarige middenvelder uit de jeugd van LFC.

Het rijtje spelers dat we niet of gedeeltelijk te zien kregen: TAA, van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Fabinho, Keita en Firmino.

Liverpool begon overigens helemaal niet zo goed aan de wedstrijd. Het nadeel als je start met een half team aan spelers die doorgaans niet in de basis verschijnen. Zo zagen we eerst Tsimikas op linksback in de fout gaan en de eerste kans weggeven en even later had Konaté in de middencirkel ruzie met de bal en leidde daarmee een levensgevaarlijke counter van de Portugezen in. Het werd een misser van Otavia, die het lege doel al voor zich had maar de bal ruim naast schoot. Liverpool kwam in deze fase tot een zwakke poging van Salah, die de bal cadeau kreeg van de verdediging van Porto. Het zat LFC zeker niet tegen in de beginfase. Er kwam zelfs nog een klein cadeautje bij. Pepé moest er na 25 minuten geblesseerd af. De 38 jarige verdediger is nog immer een groot steunpilaar in de defensie van Porto en ook bij standaardsituaties voorin een gevaar.

Eigenlijk bleven de Reds tot kort voor rust vrij kansloos in hun aanvalsspel; wel kwamen ze steeds beter in de wedstrijd. Meer duels werden gewonnen, er werd beter gecombineerd en de wedstrijd ging in het tweede deel van de eerste helft gelijk op. Liverpool leek zelfs aan de leiding te komen toen Thiago met een fraaie steekpass Mané vond. Hij sprintte zijn tegenstanders eruit, vond het net bij de verre paal maar bleek aansluitend volgens de VAR met een vinger buitenspel te hebben gelopen. Weg 1-0. De laatste kansen voor rust waren voor Porto. Eerst koos Taremi voor het (verkeerd) afleggen van de bal waar op doel schieten logischer leek en daarna schoot Uribe na een scrimmage net naast. Met 0-0 ging de rust dus in.

Zeven minuten na rust viel alsnog de 1-0, die nu niet werd afgekeurd. Een hoekschop van rechts werd door de Portugezen he zestien meter gebied uit gekopt. Maar dan wel recht voor de voeten van Thiago Alcantaro. Die nam de bal van zo’n 25 meter meteen op de slof en die plofte net naast de rechterpaal keihard tegen het net. Een pracht van een doelpunt !

Na een uur spelen weer even een schrikmomentje. Allison Becker en het foutje bij het uitverdedigen. Het liep goed af. Aan de andere kant lieten de Reds zich ook niet onbetuigd. Op aangeven van Mané schoot Ox maar net naast en even later was het wel raak dankzij Minamino. Maar weer afgekeurd wegens buitenspel.

Op driekwart wedstrijd bracht Klopp dan toch wat meer basisspelers in; Henderson en Robertson waren de eersten, later vielen ook Fabinho en Origo in. Liverpool speelde ondertussen nadrukkelijk voor de tweede en bevrijdende treffer, waar Mané met een knal voorlangs dicht bij was. Kort hierna kwam die treffer ook. Salah ( met een prachtig hakje) en Henderson combineerden waarna Salah met een lichaamsschijnbeweging Uribe het bos in stuurde. Zijn schot in de korte hoek was onhoudbaar voor de goalie. De wedstrijd was binnen en Mané en Salah werden bedankt. In de resterende tijd werd de aankomende zege veilig gesteld, schoot Henderson nog een vrije trap nog naast en haalde invaller Joe Milner nog een gewenste gele kaart op. Hij is geschorst voor Milan en dus weer inzetbaar na de poulefase.

Het moet voor Jurgen Klopp een leerzame avond geweest zijn en voor ons als fans was het prima om een aantal jeugdspelers in hun ontwikkeling te zien.