Verslag; Liverpool F.C. - Arsenal F.C.

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Arsenal F.C.
algemeen zondag, 21 nov 2021 // 14:29 uur

Gisteren op een volgepakt Anfield de wedstrijd tegen het goed presterende Arsenal van trainer Arteta. Eindelijk de kans om te reageren op de nederlaag tegen West Ham United van alweer twee weken terug. De spoeling met name op het middenveld wordt wel heel erg dun. Geen Keita, Jones, Milner en ook Henderson is niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en start op de bank. Ook Firmino, Robertson, Gomez en Origi zijn niet beschikbaar voor Jurgen Klopp. En uiteraard Elliott ook nog niet, al zien we positief stemmende beelden van zijn vorderingen op het trainingsveld. Dit alles leidt tot een bank met onder andere Gordon, Beck, Morton en Bradley. Verder de bekendere namen als Kelleher, Konate, Phillips en Minamino. De 11 die starten zijn overigens uitstekend; Alisson, TAA, Matip, Van Dijk, Tsimikas, Fabinho, Thiago, Ox, Mane, Salah en Jota.

De eerste helft start met een applaus voor de overleden oud speler Louis Bimpson. Vervolgens starten beide teams met wat aftasten en de thuisploeg is de eerste die een doelpoging waagt, maar het schot(je) van Salah gaat naast. Vervolgens gebeuren er weining noemenswaardige dingen in de buurt van de doelmannen Ramsdale en Alisson. Het is wachten tot de 23e minuut voor wat spanning voor de doelen. Eerst schiet Ox hard maar kan Tavares blokken en aan de overkant kan Van Dijk blokken op een poging van Saka. Luttele minuten later wederom Ox en dezelfde speler die blokt ten koste van een corner die helaas niets zou opleveren. Beide teams hebben regelmatig onnodig balverlies, het blijft nog even zoeken naar het juiste ritme. De eerste echt grote kans is dan voor The Reds. Nadat TAA vanaf rechts een mooie voorzet geeft is het Thiago die snoeihard inschiet maar Ramsdale redt evenknap, de rebound probeert Mane binnen te werken maar hij rolt eerst over de bal om vervolgens nog een voet tegen de bal te krijgen maar Ramsdale redt wederom mooi. Even later schiet aan de overkant Lacazette de bal achter Alisson maar in de opbouw stond Aubameyang ruim buitenspel en dus terecht de vlag omhoog. Iets later zou het tot dan vrij tamme spel, maar ook de atmosfeer behoorlijk veranderen. Aanleiding hiervan was een luchtduel tussen een speler van The Gunners en Mane. Laatstgenoemde zou een elleboog hebben gegeven en Arteta schreeuwt om rood. Klopp reageert furieus (en terecht), want er was misschien sprake van een lichte overtreding maar zeker niet meer dan dat. Er volgt een opgewonden opstootje en beide assistent trainers moeten ingrijpen. Gevolg is dat beide trainers geel krijgen. Maar dit is het startsein voor LFC om er een schepje bovenop te doen, net als voor de fans om vol achter de ploeg te staan en er veel meer geluid van de tribunes komt. Kort daarop is Salah heel dichtbij de voorsprong, na goed spel tussen Mane en Tsimikas. Maar weer is het Ramsdale die weet te redden. Net als iets later op een vlammend schot van Trent. Maar 5 minuten voor de rust moet hij zich gewonnen geven. Alexander-Arnold draait een vrije trap mooi voor het doel en Mane kopt krachtig in de verre hoek. Ramsdale kansloos 1 - 0. Vlak voor rust moet Alisson nog in actie komen op een poging van Lokonga. Verder krijgt een duidelijk geïrriteerde Mane nog geel na een overtreding op White. The Reds gaan rusten met en voorsprong.

Kort na rust moet Van Dijk bij de les zijn anders staat Aubameyang voor Alisson. Maar de captain van vandaag is heer en meester.
Maar dit was een spaarzame noodzakelijke ingreep want LFC is de baas. Ox is actief en dichtbij de 2-0 maar zijn schot in de 50e minuut gaat helaas net voorlangs. Toch hoeft Anfield niet lang te wachten om weer te juichen. Het jagen van de thuisploeg zorgt ervoor dat Tavares de bal zomaar in de voeten speelt van Jota. De Portugees snelt langs White en passeert ook Ramsdale en schuift de bal in het lege doel 2 - 0. Terecht. Maar Liverpool houdt hierna zeker niet in en willen alleen maar meer. Ramsdale wenst alleen niet mee te werken, wat een goeie doelman, Jota is ditmaal het "slachtoffer". Na ruim een uur is Arsenal wel heel dicht bij een aansluitingstreffer, Aubameyang is net te snel voor Matip en Van Dijk kan ook niet ingrijpen, Alisson met z'n voet gelukkig wel. In de 68e minuut intussen al wederom een redding van Ramsdale op weer Jota maar een treffer is veel dichterbij dan de 2 - 1. En dat blijkt dan in de 73e minuut. Daar is de vertrouwde treffer van wie anders dan Salah. Al komt meer dan 50% van deze mooie teffer op naam van Mane die de 16 insnelt en een niet te missen voorzet geeft op de Egyptian King 3 - 0. Tijd om spelers rust te geven, Jota en Ox voor Minamino en Henderson. En de Japanner staat koud een minuutje op het veld of zijn naam staat al op het scorebord. Met z'n eerste balcontact schiet hij een nieuwe assist van TAA tegen de touwen, 4 - 0. Het laatste gedeelte van de wedstrijd wordt netjes uitgespeeld, wel noemswaardig is het debuut van Tyler Morton, prachtig ook de knuffel van Klopp, vaderlijke coach !! Wat een goed herstel op de nederlaag, hopelijk komen er spoedig wat spelers terug van blessures. Woensdag wacht Porto alweer, al hoeven daar geen risico's genomen te worden met spelers omdat The Reds al als eerste in de poule geplaatst zijn. 

Verslag; John Oosenbrug

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items