Verslag; Atletico Madrid - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Atletico Madrid - Liverpool F.C.
algemeen donderdag, 21 okt 2021 // 13:32 uur

Liverpool FC overwinnaar in heerlijk voetbalgevecht.

Atletico Madrid en Liverpool FC hebben de kijkers in het stadion en voor de kijkbuis een heerlijke voetbalavond bezorgd. Het spektakelstuk eindigde in een krappe 2-3 zege voor de Reds, maar gemakkelijk ging het allerminst.

Na nog geen kwartier voetballen leek de wedstrijd al beslist omdat Liverpool de Madrilenen volkomen overrompelden in de beginfase. Het leverde twee doelpunten op. Bij de eerste stuurde Mo Salah een drietal verdedigers het bos in en werd Jan Oblsak aansluitend gefopt doordat Joe Milner het schot van de Egyptenaar iets van richting veranderde. Bij de tweede treffer stond de verdediging van Atletico niet goed, kon Felipe de bal niet lekker wegkrijgen en bedankte Naby Keita hem voor de assist. De volley was hard en zuiver en dus onhoudbaar voor Oblak, 0-2.

Liverpool ging op zoek naar meer maar kreeg al snel een eerste waarschuwing. Griezmann miste nog de juiste richting. Na 21 minuten was het wel raak voor de Spanjaarden. Matip liet zich na een korte corner kinderlijk eenvoudig in de luren leggen en het schot van Koke dat aansluitend volgde werd door Griezmann van richting veranderd. Hij stond zeker geen buitenspel, echter op de doellijn, tussen Becker en Matip, stond Lemar dat zeker wel. Kennelijk was dat niet hinderlijk, want de goal werd zonder interceptie van de VAR goedgekeurd.

Nu was het Atletico dat het heft in handen nam. Zo kreeg Griezmann een geweldige kans toen hij bij Robertson wegsprintte en vrij op Becker af kon gaan. Becker redde de voorsprong, zij het dat dat tijdelijk was. Even later mocht Joao Felix over de linkerkant langs alles en iedereen heen lopen zonder te worden aangepakt. Griezmann kwam uit de rug van van Dijk en kwam vrij voor Becker. Deze keer faalde hij niet, 2-2.

Terwijl LFC aanvallend niet tot grootse daden meer kwam kwam Lemar nog eenmaal over links goed door, maar stopte Becker het schot dat naar de verre hoek was gericht.

Klopp wisselde in de pauze zijn doelpuntenmaker Keita in voor Fabinho, bij Atletico kwam tegelijkertijd Gimenez voor Kondongbia.

De grootste kans na rust voor Atletico deed zich na amper 3 minuten voor toen de Madrilenen Carrasco in schietpositie kregen. Becker was echter andermaal op zijn hoede.

In de 52e minuut kwam Atletico plotseling met een man minder te staan. Bij een op zich ongevaarlijke situatie kwam Griezmann roekeloos hoog in met zijn been en onthoofde daar bijna Firmino mee. Scheidsrechter Daniel Siebert twijfelde niet en trok direct rood. De sfeer in het veld werd daar niet beter van, maar het had wel tot gevolg dat Atletico nauwelijks meer tot kansen kwam. Liverpool ook niet tot het moment dat Hermoso een “schouderduw” aan Jota gaf. Niet tegen de schouder maar in de rug, en bovendien in het strafschopgebied. Volkomen terecht wees Siebert naar de stip en Salah legde de bal koeltjes in de linkerhoek waar Oblak op de andere hoopte, 2-3. Diego Simeone haalde nog een laatste konijn uit zijn hoge hoed en wisselde 4 man tegelijk. Onder meer oud Liverpudlian Luis Suarez kwam binnen de lijnen. Hij kreeg nog geel wegens protesteren en solliciteerde daarna om dezelfde reden nog nadrukkelijk naar de rode kaart.

De wedstrijd zou daarmee gedaan moeten zijn maar er kwam nog een spannend moment dat nog voor 3-3 had kunnen zorgen. Een situatie lijkend op die bij de vorige strafschop speelde zich nu aan de andere kant van het veld af. Gimenez en Jota gingen samen achter een lange pass aan en beiden gingen ook vrijwel tegelijk onderuit. Wie had wat gedaan ? Siebert floot aanvankelijk voor de penalty en Correa kwam hem er ook meteen even aan herinneren dat Jota een kaart hoorde te krijgen. De VAR bleek het allemaal anders te zien en uiteindelijk mocht Becker een doeltrap nemen. Niks aan de hand en einde oefening. Daarmee bracht stadion Wanda Metropolitana de Reds weer voetbalgeluk. Was het in 2019 bij het winnen van de finale om de Champion League tegen de Spurs, deze keer was het na de wedstrijd nagenoeg zeker dat Liverpool de “poule des doods” gaat overleven.

De opstellingen:

Atletico Madrid: Oblak – Felipe – Kondongbia (46. Jimenez) – Koke – Hermoso (80. Marcos Llorente) -Lemar (80. Suarez) De Paul (80. Lodi) – Trippier – Carrasco – Felix (80. Correa) – Griezmann

Liverpool FC: Becker – Alexander Arnold (85. Gomez) – van Dijk – Matip – Anderson – Milner (62. Oxlade Chamberlain) – Henderson – Keita (46. Fabinho) – Salah (92. N.Williams) – Firmino – Mané (62. Jota)

Stand:

1. Liverpool 3-9 (11-5)

2. Atletico Madrid 3-4 (4-4)

3. FC Porto 3-4 (2-5)

4. AC Milan 3-0 (3-6)

Volgende wedstrijden:

3 November 18.45 uur AC Milan – FC Porto, 3 november 21.00 uur Liverpool – Atletico Madrid

Met nog twee beurten op Anfield en een uitwedstrijd in San Siro ziet het er rooskleurig uit voor de mannen van Klopp. Voor ons als fans lijken er nog een paar prachtige avonden aan te komen !

Verslag; Theo Uphus

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items