Verslag; Liverpool F.C. - AC Milan

Foto Verslag; Liverpool F.C. - AC Milan
algemeen zondag, 19 sep 2021 // 11:27 uur

Liverpool verzorgt “Magic Night” op Anfield.

LFC is er in geslaagd de liefhebbers weer een heerlijke Europese avond te bezorgen. Na een enerverende wedstrijd trokken de mannen van Jurgen Klopp met 3-2 aan het langste eind tegen AC Milan.

Na een eerste helft die met slechts 1-0 leek te worden afgesloten stond er tot ieders verrassing een 1-2 voorsprong voor de Italianen. Daar hadden zij ook slechts twee fatsoenlijke aanvallen voor nodig gehad terwijl Liverpool een waar bombardement op het doel van Milan had uitgevoerd. Het recht zegevierde alsnog doordat de Reds na de pauze de weg naar Allison wel verder dicht hielden en zelf nog twee maal toesloegen.

In de opstelling van beide teams enkele verrassingen. Milan kon vanwege een kuitblessure niet beschikken over Zlatan Ibrahimovic, echter, ook de eerste spits van Liverpool, Roberto Firmino was er niet bij. Daarnaast zaten o.m. Virgil van Dijk, Sadio Mané en Alcantara op de bank. Rouleren, een fenomeen waar ik persoonlijk mijn twijfels bij heb. Liverpool in 4-3-3 ving als volgt aan: Becker – TAA Gomez Matip Robertson – Henderson Fabinho Keita – Salah Origi Jota. AC Milan startte in 4-2-3-1 als volgt: Maignon – Calabri Kjaer Tomori Hernandez – Kessié Bennacer – Saelemaekers Diaz Leao – Rebic. De arbitrage was in handen van de Pool Szymon Marciniak, die wij in Nederland met name nog kennen van de interland van Oranje tegen Noorwegen.

Nadat de man de wedstrijd had aangevangen gebeurde wat je eigenlijk mocht verwachten. AC Milan komt niet om te voetballen, het komt om te overleven. En het LFC van Jurgen Klopp dat een beetje vorm en niet tien geblesseerden telt wil elke tegenstander opvreten. Het werd dus vanaf minuut één eenrichtingsverkeer richting Maignon. Hij zag in de absolute beginfase o.m. Matip en Jota al gevaarlijk voor zich opduiken en was in minuut 9 kansloos toen de Reds over rechts op kwamen stomen. TAA ging de 1-2 met Salah aan en leek te mikken op een voorzet richting 2e paal. Tomori gleed echter in om daarmee zijn eigen doelman te verrassen, 1-0. Vijf minuten later was er de volgende kans toen Robertson hard op doel schoot en Bennacer er een arm tegenaan kreeg. Terechte penalty besloot de ref en een kolfje naar de hand van Salah. Hij stond op 18 treffers uit 19 pogingen. Helaas bleef hij op 18 staan, het ging te veel door het midden en Maignon kon de bal terug het veld in ranselen. Ook de rebound, een kopstoot van Robertson was een prooi voor de doelman.

Even was er wat verwarring bij Liverpool en stokte de vloedgolf aan aanvallen. Vervolgens was het toch weer duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Milan met de rug tegen de muur en Liverpool op zoek naar het volgende gaatje. Dat kwam er wel maar het leidde niet alsnog tot de 2-0. Het werd der- halve een 1-0 ruststand, zo namen we aan, en daarmee kwam Milan dan eigenlijk heel goed weg. Maar nee, ineens waren er die paar rare minuten die de gehele wedstrijd op zijn kop zetten. Milan kwam opeens met enkele balvaardige spelers voor het doel waarna Ante Rebic en Briham Diaz aantoonden dat voetbal heel onrechtvaardig kan zijn, 1-2.

Ongetwijfeld heeft de Boss in de rust gewezen op de rits kansen die er bij elkaar waren gevoetbald en een weer zeer gemotiveerd Liverpool ging door waar het al 45 minuten mee bezig was geweest. En al snel had het succes ook. Salah ging een een-tweetje aan met Origo waarbij de laatste de

Egyptenaar met een fraai wipballetje vrij voor Maignon wist te zetten. Mede omdat die weigerde zijn doel te verkleinen had Salah de hoek voor het uitzoeken. Liverpool ging meteen op zoek naar meer en bracht met Mané ook vers bloed in de aanval. Kort daarna viel de beslissende 3-2, toen Henderson een afvallende bal direct op de rechterslof nam en van zo’n 18 meter de benedenhoek achter Maignon vond. Klopp wisselde nog enkele malen waardoor Alcantara, Jones en Ox alsnog hun bijdrage konden leveren. Milan miste de kracht om alsnog een onverdiend punt uit het vuur te slepen en daarmee waren de eerste drie punten binnen voor de Reds. De avond werd nog mooier nadat men de uitslag vernam van de andere wedstrijd in groep B. Atletico Madrid en FC Porto ontnamen elkaar twee punten zodat Liverpool een “pick start” in groep B, ook wel aangeduid als de groep des doods had genomen. Er was al met al dus zeker weer eens sprake van een Magic Night op Anfield. Op 28 september verdedigt Liverpool haar koppositie in Do Dragao, Porto terwijl AC Milan in het eigen San Siro ten koste van Atletico gaat proberen aan de eerste punten in deze groep te komen.

Verslag; Theo Uphus

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items