Verslag; Arsenal - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Arsenal - Liverpool F.C.
algemeen zondag, 04 apr 2021 // 17:59 uur

LIVERPOOL LAAT ARSENAL KANSLOOS

Liverpool heeft direct na de interlandperiode de nodige veerkracht getoond door Arsenal in eigen huis met 0-3 te kloppen. Niet alleen de cijfers waren om blij van te worden, ook het veldspel was eerder in dit kalenderjaar niet beter dan op paaszaterdag. In feite was het enige dat je zorgwekkend kon noemen dat het meer dan een uur duurde voordat LFC het grote overwicht ook in de score tot uiting bracht. Arsenal speelde in een 4-2-3-1 systeem waar Jurgen Klopp de beproefde 4-3-3 toepaste. Degenen die dat allemaal invulden:

Arsenal: Leno – Chambers Holding Gabriel Tierney – Party Ceballos – Pepe Odegaard Aubameyang – Lacazette.

Liverpool: Alisson – Alexander Arnold Philips Kabak Robertson – Milner Fabinho Thiago – Salah Firmino Mané.

Na een wat aftastende beginfase werd al vlot duidelijk hoedekaarten kwamen te liggen. Arsenal kroop al vlot met twee lijnen van vier spelers naar haar eigen strafschopgebied hetgeen betekende dat Lacazette elke aangespeelde bal moest zien te controleren en moest wachten op aansluiting. Aan de andere kant van het veld sloten steeds meer spelers aan bij de voorwaartsen om tot kansen te komen. De eerste was er voor Fabinho die hard en laag het doel op een metertje miste. De tweede was voor Mané, die zijn kopbal echter recht op Leno afvuurde. Kort hierna was Mané weg op links, echter zijn voorzet werd door Gabriel getoucheerd waardoor Salah niet meer goed kon aannemen en afwerken. Precies op het halve uur was het Firmino die net voorlangs mikte. Het percentage balbezit was op dat moment 24 -76 % en die cijfers zeiden alles over de ontwikkelingen in het eerste halve uur. Alleen, er was nog steeds niet gescoord. Het enige kansje dat Arsenal voor de pauze ontstond toen Aubameyang vanuit buitenspelpositie mocht voorzetten maar de aansluitende kopbal van Pepe een simpele vangbal voor Alisson betekende. Wellicht de mooiste kans voor Liverpool kreeg Milner, die vrijstaand op de 16 meterlijn een perfecte voorzet van TAA ontving, maar het doel te ver naar links zocht. Diezelfde Milner kwam kort voor de pauze in botsing met Tierney hetgeen einde wedstrijd voor laatstgenoemde betekende. Met nog altijd een balbezit van 34 – 66 % floot arbiter Stuart Attwell voor rust.

Na de pauze werd het spelbeeld er niet anders op. In het eerste kwartier geen kansen, maar aan het einde daarvan wel de volgende wissels. Ceballos eruit Elneny erin bij Arsenal, en een aanvallende wissel van Klopp: Robertson eruit, Milner een linie terug en Jota er bij op de positie van Milner. Een hele succesvolle wissel, want Jota was amper in het veld of hij werd op maat bediend door TAA. Zijn prachtige wegdraaiende voorzet kwam nabij de 5 meterlijn naar beneden alwaar Jota in volle galop kwam ingelopen om de 0-1 binnen te koppen. 4 minuten later had Liverpool de buit binnen toen Salah het persoonlijke duel van Gabriel won en Leno met een panna frustreerde. Liverpool domineerde de wedstrijd volkomen en Arteta probeerde daar met een wissel zonder succes nog wat aan te veranderen. Martinelli kwam voor de onzichtbare Aubameyang terwijl Gini Robbo voor de Reds kwam aflossen. Nadat Salah nog een keer ontsnapt was aan zijn bewakers maar op Leno stuitte bracht Jota uiteindelijk het verschil in kracht ook wat beter in de score tot uiting. De voorzet was van Salah, Mané liet lopen en vanaf links had Jota de hoek voor het uitzoeken, 0-3. In de slotfase kwam Williams nog voor Kabak en kreeg Arsenal zowaar haar eerste hoekschop nog te nemen. Het was tekenend voor de verhoudingen, die in de extra tijd niet nog duidelijker werden doordat Mané twee maal net het Londense doel miste. Met deze 0-3 in Noord Londen was LFC even goed tevreden en

het spel gaf in ieder geval ook reden om met het nodige vertrouwen naar Madrid af te reizen. Met Real Madrid moet ook nog een en ander afgerekend worden. Sergoio Ramos en Mohammed Salah weten daar alles van, maar eerstgenoemde heeft zich al sidderend van angst afgemeld.

Verslag; Theo Uphus

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items