Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace
algemeen donderdag, 25 jun 2020 // 11:22 uur

Liverpool – Crystal Palace

De eerste thuiswedstrijd na de corona-break. Hopelijk loopt het soepeler dan de uitwedstrijd tegen de blauwe buren en pakken we de 3 punten, zodat het kampioenschap nog maar 2 punten weg is. De opstelling is in elk geval de sterkst beschikbare. Salah en Robertson zijn weer fit en staan in de basis. Gomez naast Virgil, middenveld van Wijnaldum, Fabinho en Henderson. Ondanks de afwezigheid van het publiek schallen Gerry and the Pacemakers door de speakers. De eerste 5 minuten is het zo goed als eenrichtingsverkeer, we ogen scherper dan afgelopen weekend. Wijnaldum krijgt een flinke kans, maar maait de bal een eind naast. Even later is het Henderson die een kans krijgt, maar ook hij raakt de bal verkeerd en die gaat hoog over. Maar wat een verschil met de derby! Veel leuker om te zien dit. Na een kwartier moet Zaha geblesseerd het veld af. Meyer neemt zijn plaats over. Bobby doet ook mee met de kansen, maar het schot mist vaart en is een makkelijke prooi voor de keeper. Het is leuk, al die kansen, maar we hebben er zo weinig aan als Palace er straks aan de andere kant ineens 1 inlegt. Hopelijk wordt de afronding straks beter. Ja! 1-0. Vrije trap na een overtreding op van Dijk. Alexander Arnold eist hem op en legt hem heerlijk achter in het net! Wat een prachtige trap! De volgende vrije trap is bijna weer raak! Via via komt de bal bij Henderson, die schiet tegen de paal en verdedigers van Palace kunnen wegwerken. Van Dijk wordt behoorlijk gehinderd in het strafschopgebied, maar het wordt niet gezien door de arbitrage. Ook een handsbal wordt over het hoofd gezien. Dat zijn 2 penalties door onze neus geboord. Andy Robertson moet energie voor 2 wedstrijden kwijt, hij speelt heerlijk op de linkerkant, jagen jagen. Vlak voor rust maakt Salah de 2-0! Uit een prachtige pass van Fabinho. Leuk weetje: het is onze 100e goal van het seizoen.

De tweede helft is nog maar een halve minuut oud als Robertson geeft de perfecte pass geeft, maar Salah verzuimt er tegenaan te lopen. De toon is wel gezet. Het swingt weer, heerlijk! Fabinho staat als een huis, de creatieve mensen vinden elkaar weer, van Dijk is een rots, Alisson hoeft heel weinig te doen. Zoooooooooooo dan! Met een pegel uit het niets zet Fabinho ons op 3-0. Wat een knal! 64e minuut: Henderson mag gaan rusten, Oxlade Chamberlain komt erin. Vlak erna wisselt Palace 2x: Kouyaté en McArthur eraf, Riedewald en Milivojevic erin. In de 69e minuut vindt Salah op prachtige wijze Mané en die maakt perfect af, 4-0, geweldig! Neco Williams mag zijn Premier League debuut gaan maken. TAA mag gaan douchen. Ook Minamino komt en die neemt het stokje over van Firmino. Hij heeft niet gescoord, maar was wel weer erg belangrijk als creatieve spil. Palace heeft werkelijk niets in te brengen vandaag. Denk dat ze geen idee hebben hoe Alisson er van dichtbij uitziet. Nul schoten op doel. Mooi om te zien dat Liverpool ook bij 4-0 maar door blijft gaan, blijft jagen, heel gretig. Ook Harvey Elliot mag wat minuten pakken, Robertson mag uit gaan rusten. Keita komt erin voor Mané. Bij Palace is Ayew eraf voor Pierrick. Nog een briljant passje van Williams, maar Salah krijgt hem niet tussen de palen en ook niet bij de inglijdende Minamino. Hij speelt met lef, Williams, maakt bijna nog de 5-0.

De 3 punten zijn binnen, nog 2 nodig. Stiekem hoop ik op onze wedstrijd tegen city en anders daarna op Anfield. Maar morgen mag ook, zal in elk geval de donkerblauwen aanmoedigen morgen.

Verslag; Anne de Bruijn

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items