Verslag; Liverpool F.C. - Shrewsbury Town

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Shrewsbury Town
algemeen woensdag, 05 feb 2020 // 16:05 uur

Gisteravond was daar de veelbesproken terugwedstrijd door het teleurstellende resultaat in de eerste wedstrijd bij Shrewsbury ( 2 - 2 ). Klopp kondigde direct na afloop op de persconferentie al aan dat niemand van de senior selectie incluis hemzelf aanwezig zou zijn. De wedstrijd zou gespeeld worden door onder 23 en gecoached worden door Neil Critchley. Iedereen viel daar overheen uiteraard die geen liverpool banden had. Maar Klopp was helder. De FA had zelf verzocht om de korte break te respecteren en had het z'n spelers beloofd. Dus geen enkele twijfel, er zou niemand aanwezig zijn. Toch bleek Anfield ook nu volledig uitverkocht, okay het waren gereduceerde prijzen maar toch is dit een unieke club. De captain van vanavond is Curtis Jones, de jongste ooit in de geschiedenis van de club. Verder is het verdedigingsduo van Nederlandse makelij. Namelijk Van den Berg en Hoever. Verder zijn inmiddels bekenden Elliot, Williams en Chirivella uit eerdere wedstrijden. De aftrap is een kwartier later omdat niet alle bezoekende fans op tijd in het stadion zijn. De jonge Reds trappen af en spelen minutenlang zelfverzekerd rond, overigens zonder de keeper van de bezoekers te testen. Na 20 minuten is er nog geen enkel schot op doel gelost door beide ploegen hoewel Liverpool veelvuldig de bal heeft en het oogt allemaal wat beter en behendiger dan de ploeg uit league two. Met name Williams en Jones laten zien al iets meer ervaring te hebben en ook Chirivella overigens.Jones laat mooie skills zien maar moet dat wel vaak bekopen met een schop. Na een half spelen gaat Jones met een prachtige sleepbeweging langs Williams door hem te poorten maar krijgt daarna een klap op z'n neus en moet behandeld worden i.v.m. een bloedneus. Iets later is linksback Lewis dichtbij de openingsgoal maar het schot gaat net naast. Weer iets later is het na mooi samenspel tussen Eliott en Williams bijna raak maar ook nu gaat de bal net naast. Maar de ruststand blijft 0 - 0, ondanks het flinke veldoverwicht.

De tweede helft gaat verder waar de eerste eindigde, met een dominant LFC. Enkele minuten na de aftrap is het weer Williams die na een lange mooie vlotte aanval vrij voor de keeper komt maar de volley gaat net over. En ook de 3e enorm grote kans is voor Williams, deze keer brengt keeper O'Leary redding met z'n been. Even voor een uur speeltijd is het even Shrewsbury Town wat aanvalt. Er verdwijnen wat pogingen naast de goal van Kelleher. Na een uur is daar plots een kans voor Edwards maar Kelleher kan redding brengen maar niet voorkomen, evenals Van den Berg overigens, dat Whalley de rebound kan binnenkoppen. Echter de VAR brengt redding en zegt dat dit in buitenspelpositie gebeurde. Nog steeds 0 - 0. Udoh waagt nog een poging maar deze gaat naast en hierna gaan de jonge Reds het balbezit weer opeisen. Jones probeert een volley op een voorzet van Chirivella maar mist, toch komt hij weer in balbezit maar de volgende poging gaat over het doel. Maar dan in de 75e minuut... !!! Een bal op de helft van Liverpool na een afgeslagen aanval wordt door Neco Williams hard naar voren geschoten in de hoop Elliot te vinden maar in de plaats daarvan kopt Ro-Shaun Williams van de gasten de bal langs/over de kansloze keeper O'Leary 1 - 0. Shrewsbury probeert dan nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Laurent tracht een volley erin te krijgen maar de bal gaat over de lat in de Kop. Iets later wederom Laurent maar goed verdedigen van Hoever voorkomt de 1 - 1. Meerdere wissels en nog een nette redding van Kelleher en dan het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter. Liverpool gaat verder in de FA - cup en ontmoet in de vijfde ronde Chelsea op Stamford Bridge.

Well done Lads, you've made Liverpool proud !!!