Verslag; Wolverhampton Wanderers - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Wolverhampton Wanderers - Liverpool F.C.
algemeen vrijdag, 24 jan 2020 // 09:54 uur

Gisteravond sloten The Wolves en Liverpool F.C. het midweekse premier league programma af op Molineux. Vooraf een zeer lastige uitwedstrijd tegen de goed presterende nummer 6 uit Wolverhampton. De ploeg van Nuno Espirito Santo doet het uitstekend net als vorig seizoen. Met goede spelers als Coady, Neves, Jimenez, Neto en natuurlijk Traore. Dit belooft dus een zware klus te worden voor Klopp's ploeg. Die overigens gelijk is aan de ploeg tegen United. De beginfase is voor de gasten uit de Merseyside. Zij hebben de bal en Wolves moet terug. Na zo'n 7 minuten krijgt Liverpool een vrije trap te nemen op een mooie plek. Alexander-Arnold schiet de bal echter achter via de muur. Corner dus slechts, al is dat tegenwoordig een gevaarlijk wapen van The Reds. En..... zo ook nu !!!
TAA neemt de corner en legt de bal uitstekend op het hoofd (schouder) van Henderson die de keeper het nakijken geeft 0 - 1. Het is voor de thuisploeg wachten tot minuut 18 voor het eerste echt grote gevaar maar Jimenez kan de bal net niet hard genoeg raken. Het is in diezelfde minuut eigenlijk LFC wat dichter bij de 0 - 2 komt, wanneer Salah de keeper Patricio passeert maar Saiss voor de lijn kan blokken. Na ruim een half uur trekt Klopp plotseling wit weg en de Kopite's in het Molineux en voor de tv, houden hun adem in..... Manè zit namelijk op het gras en lijkt niet verder te kunnen. Als de Senegalees eraf moet is het serieus weten we inmiddels. De eerste berichten zijn een hamstringblessure en de ernst moet nog duidelijk worden. Manè wordt vervangen door Minamino, het premier league debuut van de Japanner. Vlak voor rust kruipt Wolverhampton meer en meer uit hun stellingen en Jimenez is 2x zeer gevaarlijk maar de eerste poging is een prooi voor Alisson en de 2e wordt sterk geblokt door Van Dijk. Enkele tellen voor het rustsignaal is het laatste woord aan Salah, die een mooie kopbal van Firmino aanneemt en het enkele verdedigers zeer lastig maakt maar uiteindelijk is het Doherty die het schot kan blokken en zodoende gaan beide ploegen de kleedkamers opzoeken met een kleine voorspong voor Liverpool.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft met LFC aan de bal. En weer is het Salah met een kans nadat hij de bal kreeg van Traore maar Patricio kan redding brengen op het harde schot. Uit de corner kwam dit keer een gevaarlijke counter van  Wolves maar Gomez kan redding brengen op de poging van Neto. Het is zeker voor de neutrale kijker een aantrekkelijke wedstrijd tussen 2 ploegen die proberen doelpunten te maken. Twee zeer sterke ploegen ook. Enkele minuten na Neto's poging is aan de overkant wederom Salah die het probeert met een schot maar deze is te zacht om Patricio echt te verontrusten. Het zou Salah overigens sieren wanneer hij eens een bal aan een medespeler zou geven. Want je ziet dat teamgenoten zich beginnen te irriteren aan het egoïsme van de Egyptenaar. De laatste misser wordt overigens extra duur want uit de daaropvolgende aanval van The Wolves zou de gelijkmaker komen. De bal komt bij Traore aan de rechterkant van het veld en de geblokte aanvaller geeft een prachtige voorzet op het hoofd van Jimenez die de bal hard raak kopt langs de kansloze Alisson 1 - 1. Het spel gaat verder in hoog tempo Met een zeer sterke fase van Wolverhampton en Liverpool moet even goed bij de les blijven om niet gelijk ook op achterstand te komen. Aan de overkant is er een counter nu van LFC met Minamino wiens schot geblokt wordt en de rebound van Firmino wordt gepakt door Patricio. Maar verder is het Wolves wat voor gevaar zorgt. Traore is zeer dichtbij maar Alisson krijgt er nog een hand tegenaan. Iets later weer Wolves met Traore en Jimenez maar ook opnieuw Alisson die Liverpool in de wedstrijd houdt. Neto probeert het van afstand maar de bal verdwijnt naast het doel. Henderson,die overigens zeer sterk speelt wederom, zet met een perfecte bal Salah in zeer kansrijke positie. De aanvaller gaat de 16 binnen langs 1 verdediger en in plaats van af te geven op de vrijstaande Oxlade gaat Salah opnieuw voor eigen glorie, de bal gaat naast. Klopp wisselt The Ox hierna voor Fabinho om het middenveld weer in handen te krijgen. Een goede zet want mede hiermee kan LFC de wedstrijd weer meer en meer controleren en wordt het ook weer gevaarlijker. 8 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd is Firmino zeer dichtbij de hernieuwde voorsprong. Maar Patricio kan ternauwernood redding brengen. Dit lukt 2 minuten later niet, Salah probeert langs verdedigers te slalommen maar dit lukt net niet waardoor de bal voor de voeten valt van Henderson. De captain speelt Firmino aan die Coady te snel af is en de bal langs Patricio knalt in de verre bovenhoek 1 - 2 !!! Er volgen nog wat wissels maar LFC speelt de wedstrijd uit. Hoewel ze enkele minuten in blessuretijd nog goed wegkomen wanneer Jota wild overschiet op een mooie pass van Jimenez. Een zwaar bevochten overwinning in de slotfase opnieuw. Een aantrekkelijke wedstrijd waarbij Manè hopelijk geen zware blessure heeft opgelopen. Salah eens duidelijk gemaakt moet worden door Klopp dat hij deel uitmaakt van een team, maar er een zeer lastige klus weer is geklaard. Nog 9 overwinningen !!!!