Sportshowroom.nl

Foto Sportshowroom.nl
algemeen donderdag, 06 jun 2019 // 20:24 uur

Beste leden/niet-leden,

Zoals ieder andere non-profit organisatie kan ook ALSIN lastig zonder partners. Dat gezegd hebbende laten we je op verzoek van één van onze gewaardeerde partners, SportShowroom.nl, het volgende weten.

 

Geduld loont voor Virgil van Dijk op Nike Tiempo Legend

De loopbaan van de 27-jarige Virgil van Dijk is er een van de geleidelijke stappen. FC Groningen, Celtic, Southampton en Liverpool. Elke stap een schepje op het niveau. Om op zijn Nike Tempo Legend dat hogere doel niet uit het oog te verliezen. Nieuwe mijlpalen dienden zich dit seizoen aan voor voor de ijzersterke verdediger: de finale van de Champions League en de ontknoping van de Nations League.

Virgil van Dijk is de rust zelve. Op zijn Tiempo Legend weet hij die uitstraling nog meer kracht bij te zetten. Want zijn spel is nog stabieler door de kwaliteiten van het legendarische Nike-model. Een traditionele voetbalschoen die om de voeten gaat van vele topspelers. Een schoen met NIKEGRIP-technologie. Die technologie helpt hem strak te blijven zitten in zijn schoenen en van schuiven is voor de lange verdediger al lang geen sprake meer.

De dynamische fit voor Van Dijk wordt versterkt door het Flyknit-materiaal in zijn schoen. Dit zorgt voor een betere samenwerking tussen de voet en de schoen: het materiaal bevordert de nauwsluitende pasvorm en omarmt zich als natuurlijk om de contouren van zijn voeten. Passes, duels en luchtgevechten: Van Dijk kan altijd bouwen op de stabiliteit van zijn schoenen. Een pasvorm om te heersen in de laatste linie van zijn club, Liverpool.

Een club die onder leiding van Van Dijk stappen maakt. Week in week uit speelt hij zich in het rijtje met de beste spelers uit deze topcompetitie. Zijn naam staat veelvuldig bovenaan als de spelers moeten kiezen voor een most valuable player of the month. Dat heeft de centrale verdediger vooral aan zichzelf te danken. Bij elk station op zijn route pikte hij de belangrijke dingen op. Van de trainers en in de grotere wedstrijden. Nu staat hij het op punt om Europees prijzen te gaan pakken.

In de knock-out-fase van het toernooi om de Champions League liet hij voor de zoveelste keer zijn klasse zien. Een luchtduel in de Allianz Arena werd door hem soeverein gewonnen en steenhard klopte zijn kopbal Manuel Neuer. Het avontuur kreeg een vervolg en minstens zo indrukwekkend schakelde zijn ploeg vervolgens FC Porto en FC Barcelona uit.

Zijn Nike Tiempo droeg bij aan de overwinningsmars door Europa. Vooral een veelzijdige en tijdloze schoen. Die met de looks terugkeert naar het tijdperk van haar doorbraak. Begin jaren ’90 dus. Een schoen met een bovenwerk van ademend en waterdicht kangoeroeleer. Zacht en soepel. Flywire-kabels zijn geïntegreerd met de veters om ervoor te zorgen dat de schoen nog beter sluit om de hiel, de wreef en de tenen van de drager.

Trouwens, de Nike Tiempo Legend 7 maakt ook onderdeel uit van de Euphoria pack van Nike. Was dat al een voorteken voor de Champions League-finale? Tottenham Hotspur werd met 2-0 opzij gezet en het sportieve hoogtepunt voor Van Dijk werd het liften van de cup met de grote oren. Op een voetbalschoen met een Nike Hyperstability Plate in de buitenzool. Die zorgt voor extra wendbaarheid en stabiliteit.

Voor Van Dijk zijn het nieuwe stapjes naar de volgende successen.


Benieuwd geworden naar Sportshowroom.nl en haar diensten/producten. Neem dan hier een kijkje.

Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items