Heerser Van Dijk pakt met Liverpool defensief clubrecord

algemeen dinsdag, 09 okt 2018 // 14:30 uur

Bij Liverpool FC is men ontzettend blij met Virgil van Dijk. De mandekker kwam afgelopen winter over voor een recordbedrag, maar de Nederlandse stopper heeft zijn prijskaartje al lang en breed terugverdiend.

De ploeg van Jürgen Klopp is dit seizoen zeer lastig te verslaan. Wat heet, Liverpool FC verloor in het huidige Premier League-seizoen nog geen enkele wedstrijd en het kreeg nog maar drie doelpunten tegen na acht wedstrijden. Alleen Leicester City, Tottenham Hotspur en Chelsea FC vonden alledrie eenmaal het net tegen The Reds. Het tekent de sterke defensie van Liverpool FC.


Lees ook: Liverpool thuis al sinds 2003 ongeslagen tegen City 


De drie tegendoelpunten is namelijk ook een evenaring van een defensief clubrecord. Nooit eerder kreeg de verliezend Champions League-finalist minder tegentreffers na acht wedstrijden. Het clubrecord werd gevestigd in het seizoen 1978/1979. Destijds won Liverpool FC van de eerste acht wedstrijden er zeven en kreeg het eveneens slechts drie goals tegen.

Afgelopen zaterdag had het mis kunnen gaan voor Liverpool FC, toen Virigil van Dijk vijf minuten voor tijd een overtreding maakte in het strafschopgebied op Leroy Sané. Manchester City-middenvelder Riyad Mahrez faalde echter van elf meter door de bal snoeihard over het doel van de Braziliaanse doelman Alisson Becker te schieten. Daardoor bleef het 0-0 en incasseerde Liverpool FC wederom geen doelpunt 

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items