Matchwinner Firmino 'MVP' van de Champions League

algemeen dinsdag, 18 sep 2018 // 23:13 uur

Een zinderende wedstrijd tussen Liverpool en Paris Saint-Germain werd in blessuretijd beslist door Roberto Firmino. De Braziliaan was vorig seizoen al van cruciaal belang, die lijn trekt hij in de nieuwe jaargang door.

Na 36 minuten kwam Liverpool al op een 2-0 voorsprong op Anfield. Daniel Sturridge kopte raak en James Milner verzilverde een strafschop, versierd door Georginio Wijnaldum. Sinds de start van vorig Champions League-seizoen maakte Liverpool al 43 doelpunten, minimaal tien meer dan elke andere tegenstander.

De voorsprong werd omgebogen in een gelijke stand door doelpunten van Thomas Meunier en Kylian Mbappé. Maar de thuisploeg pakte toch de eerste drie punten in groep C, dankzij Firmino. De Braziliaan kwam als invaller binnen de lijnen, stuurde een aantal PSG-verdedigers het bos en schoot raak: 3-2.

Met tien doelpunten en zeven assists verzamelde Firmino vorig seizoen tot en met de finale zeventien punten, één minder dan Cristiano Ronaldo (vijftien goals en drie assists). Met zijn doelpunt gaat Firmino over de Portugees heen en onderstreept hij zijn bloedvorm met statistieken. Geen enkele speler was beslissender in de Champions League sinds de start van de Champions League 2017/2018.