Salah jaagt tegen oude ploeg op clubrecord Gerrard

algemeen dinsdag, 24 apr 2018 // 08:30 uur

Na een spectaculaire comeback van AS Roma tegen FC Barcelona plaatsten de Italianen zich voor de halve finale van de Champions League. Daarin treft het Liverpool FC, dat op haar beurt het Manchester City van Pep Guardiola uitschakelde. 

Beide ploegen spelen voor een plaats in de finale. Voor AS Roma zal het een duel worden om de schade te beperken, want in de laatste 26 uitwedstrijden in de Champions League slaagde de ploeg er niet in om de nul te houden. Aangezien Liverpool de tegenstander is, uitgerekend de ploeg die tot op heden de meeste treffers maakte in het miljardenbal (33, wat een Engels record is), lijkt een overwinning voor The Reds logisch. Voor AS Roma, dat slechts één van de laatste veertien uitduels won in de Champions League, is het van belang dat het niet te veel tegengoals krijgt. 

Als Liverpool dan een treffer moet maken, is het aannemelijk dat deze van de voet van Mohamed Salah komt. De Egyptische vleugelaanvaller scoorde namelijk al vier wedstrijden op rij in de Champions League. Als Salah vanavond tegen AS Roma wederom het net vindt, evenaart hij het clubrecord van Liverpool. In het seizoen 2007/2008 scoorde Steven Gerrard eveneens in vijf opeenvolgende Champions League-duels, vooralsnog de enige speler van de Engelse club.

De treffers van Gerrard in vijf opeenvolgende duels in de Champions League:

AS Roma won nog nooit de Champions League of de Europa League. De ploeg die driemaal Italiaanse kampioen werd (1942, 1983, 2001), kan bij het bereiken van de finale dus uitstekende zaken doen om de prijzenkast te voorzien van een nieuwe trofee. Liverpool won al vijfmaal de cup met de grote oren, met als meeste recente keer in 2005, toen AC Milan na een ware thriller (3-3 en strafschoppen) aan de kant werd gezet. 

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items