Loting halve finale CL met heel veel Nederlanders

algemeen vrijdag, 13 apr 2018 // 13:30 uur

Arjen Robben plaatste zich voor de halve finale van de Champions League, door Sevilla FC met 2-1 over twee duels te verslaan. De buitenspeler van Bayern München voegde zich zodoende bij zijn landgenoten Kevin Strootman (met AS Roma), Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk (beiden met Liverpool FC). Die laatste drie spelers nemen het tegen elkaar op, zo wees de loting vrijdagmiddag uit. Dat betekent ook dat Robben met Bayern het moet opnemen tegen Real Madrid.

Loting halve finale Champions League:

  • Liverpool FC - AS Roma
  • Bayern München - Real Madrid

Sinds 12 jaar niet zoveel Nederlanders
In totaal staan er dus vier Nederlandse spelers in de halve eindstrijd. Een flink aantal, zeker als je het afzet tegen vorig seizoen. Een jaar geleden bereikten AS Monaco, Atlético Madrid, Juventus en Real Madrid de laatste vier, maar geen van deze ploegen had een Nederlandse speler onder contract staan. De twee seizoenen ervoor stond Robben als enige landgenoot in de halve finale, ook toen met Bayern München. 

We moeten elf seizoenen terug in de tijd om het aantal van vier Nederlandse spelers in de halve finale van de Champions League te overtreffen. In het seizoen 2006/2007 waren dat Clarence Seedorf en Jaap Stam namens het Italiaanse AC Milan, terwijl Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden met Liverpool FC en Robben met Chelsea FC de laatste vier bereikten. Een seizoen daarvoor lag het aantal nog hoger. Toen stonden ook Seedorf en Stam (beiden AC Milan) met Dennis Bergkamp en Robben van Persie (beiden Arsenal FC) en Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel (beiden FC Barcelona) in de halve finale.

Het hoogste aantal van deze eeuw* gaat terug naar het seizoen 2004/2005, destijds hoorden Robben met Chelsea en Stam en Seedorf met AC Milan bij de beste vier ploegen. Ook PSV bereikte toen de halve finale en had tien Nederlandse spelers die minuten maakten in de Champions League. Voor PSV was de ronde voor de finale het eindstation, na een thriller tegen AC Milan. 

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten.

* In het overzicht zijn alleen spelers opgenomen die daadwerkelijk minuten maakten in de Champions League in dat seizoen. Nathan Aké bijvoorbeeld was selectielid van Chelsea FC in 2013/2014, maar kwam geen enkele minuut binnen de lijnen tijdens dat Champions League-seizoen.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items