Uitschakeling dreigt voor deze 4 topclubs in de CL

algemeen dinsdag, 05 dec 2017 // 22:35 uur

Op dinsdag- en woensdagavond vallen de beslissingen in alle Champions League-poules. Een aantal grote ploegen zijn al zeker van de volgende ronde, maar van een aantal Europese topclubs is overwintering in het miljardenbal nog geen zekerheid.

Groep E: Liverpool FC/Sevilla FC
De kans bestaat dat het miljardenbal afscheid moet nemen van Liverpool FC of Sevilla FC. De Engelsen staan met negen punten bovenaan, terwijl de Spanjaarden volgen met acht punten. De formatie van Jürgen Klopp ontvangt thuis de ploeg van Quincy Promes: Spartak Moskou. Als Spartak wint van The Reds, valt de beslissing bij NK Maribor - Sevilla FC. Winnen de Spanjaarden ook, dan speelt Georginio Wijnaldum na de winterstop geen Champions League.

Kans voor Liverpool FC om door te gaan: 75%

Groep F: SSC Napoli
De Napolitaanse ploeg gaat op bezoek bij Feyenoord, dat kansloos laatste is geworden. Met minder dan een overwinning is de Italiaanse ploeg sowieso uitgeschakeld. SSC Napoli staat namelijk drie punten achter Shakhtar Donetsk, dat in eigen stadion speelt tegen Manchester City. Als de Oekraïense ploeg een punt haalt, overleeft het de loodzware poule. De Engelsen willen echter dolgraag de vijftien punten uitbreiden tot de volledige achttien. Als dat gebeurt, heeft Napoli voldoende aan een 0-1 zege bij Feyenoord.

Kans voor SSC Napoli om door te gaan: 50%

Groep G: FC Porto
Het Turkse Beşiktaş is sowieso groepswinnaar geworden, terwijl AS Roma, de halve finalist van het vorige seizoen, als nummer laatst voor des keizers baard speelt. Zowel FC Porto als RB Leipzig heeft zeven punten. FC Porto staat momenteel tweede en moet het karwei afmaken tegen AS Monaco. Winst in eigen huis is genoeg voor de Portugese ploeg, omdat het onderlinge resultaat tegen RB Leipzig beter is. Nummer drie RB Leipzig moet thuis tegen de Turken de klus zien te klaren, maar is dus afhankelijk van FC Porto.  

Kans voor FC Porto om door te gaan: 65%

Dit zijn de officiële kwalificatieregels als twee of meer team gelijk komen te staan na zes speelrondes.

 1. Hoger aantal behaalde punten in de duels tussen de teams in kwestie
 2. Superior doelsaldo van de duels tussen de teams in kwestie
 3. Hoger aantal doelpunten in de duels tussen de teams in kwestie
 4. Hoger aantal doelpunten weg van huis in de duels tussen de teams in kwestie
 5. Als teams hebben nog steeds een gelijke stand, worden de bovengenoemde criteria 1-4 uitsluitend opnieuw toegepast op de wedstrijden tussen de teams in kwestie om het eindklassement te bepalen. Als deze procedure niet leidt tot een besluit worden de criteria 6-12 hieronder toe te passen
 6. superieure doelsaldo in alle groepsduels
 7. Hogere aantal doelpunten in alle groepsduels
 8. hoger aantal doelpunten gescoord in alle groepsduels
 9. hoger aantal overwinningen in alle groepsduels
 10. Hogere aantal weg wint in alle groepsduels
 11. Lagere disciplinaire punten van kaarten in alle groepsduels (rood = 3, geel = 1)
 12. Hogere club coëfficiënt

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items