Liverpool haalt Salah terug naar Engeland

algemeen donderdag, 22 jun 2017 // 22:10 uur

Georginio Wijnaldum krijgt Mohamed Salah als teamgenoot. Liverpool maakte donderdagavond bekend dat de Egyptenaar is overgenomen van AS Roma. Naar verluidt tekent Salah een vijfjarig contract in Engeland.

Liverpool maakt zelf alleen bekend dat de aanvaller een contract voor meerdere jaren heeft getekend bij de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen. Deze eindklassering betekent dat Liverpool de Champions League ingaat, maar de ploeg moet zich wel door de play-offs heenwerken om ook daadwerkelijk in de groepsfase terecht te komen.

Voor Salah is het zijn tweede avontuur bij een club uit Engeland. De Afrikaan werd in de winter van 2014 door Chelsea overgenomen van FC Basel. Bij de club uit Londen werd Salah nooit basiskracht, waarna hij in Italië liet zien wel degelijk over voetbalkwaliteiten te beschikken. Op huurbasis bij ACF Fiorentina en AS Roma maakte Salah indruk, de Romeinen lichtten uiteindelijk de optie tot koop, waardoor Salah tot medio 2019 vastlag in Italië.

Voor Liverpool is Salah de tweede aankoop van het seizoen. Vorige maand werd voormalig Vitesse-spits Dominic Solanke al vastgelegd door de club van trainer Jürgen Klopp. 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items