De 4 opponenten waartegen Kuyt veel scoorde

algemeen vrijdag, 19 mei 2017 // 10:48 uur

Overal waar hij kwam, werd hij geliefd: Dirk Kuyt. Een échte goalgetter bleek hij nooit, mede doordat hij vaak als rechtsbuiten werd opgesteld. Maar toch scoorde hij regelmatig en dus zochten wij uit wat zijn favoriete tegenstanders waren in de landen waar hij als voetballer acteerde.

Nederland: De Graafschap
in zijn profcarrière haalde Kuyt tegen twee ploegen dubbele cijfers op het gebied van doelpunten. Dat waren sc Heerenveen en De Graafschap: 12 stuks. Tegen die eerste ploeg had hij daar twintig wedstrijden voor nodig, terwijl hij tegen de Superboeren in slechts dertien duels tot dat aantal wist te komen. In totaal scoorde hij twee keer een hattrick tegen de Doetinchemmers. Dat deed hij beide keren in hetzelfde seizoen (2004/2005, toen hij topscorer werd van de Eredivisie), in de 6-1 en 2-7 gewonnen wedstrijden.

  • Eredivisie-duels: 324
  • Eredivisie-goals: 155

Engeland: Newcastle United
Zes seizoenen was Kuyt een zeer gewaardeerde kracht bij Liverpool FC. In de Premier League speelde de ijverige aanvaller het liefst tegen Newcastle United. In de 10 wedstrijden tegen The Magpies kwam hij namelijk 5 keer tot scoren. Ook tegen Wigan Athletic maakte de Katwijker 5 treffers, alleen had hij daar 2 duels meer voor nodig. Met zijn laatste twee treffers tegen Newcastle passeerde hij huidig AZ-doelman Tim Krul.

  • Premier League-duels: 208
  • Premier League-goals: 51

Turkije: Gençlerbirliği en Sivasspor
Na zijn avontuur in Engeland verkaste de harde werker naar Turkije. Drie jaar speelde Kuyt voor Fenerbahçe. Daarin speelde hij het vaakst tegen Galatasaray, maar scoren deed hij amper tegen Cim Bom Bom. Tegen zowel Gençlerbirliği als Sivasspor speelde hij 6 keer in de SüperLig en tegen beide clubs wist hij 3 keer het net te vinden.

  • SüperLig-duels: 95
  • SüperLig-goals: 26

Als international: Macedonië en Hongarije
Maar liefst 104 interlands heeft de 37-jarige aanvaller achter zijn naam. Daarin speelde hij vaak in dienst van de ploeg. Zo stond hij tijdens het WK 2014 nog rechts- en linksback in een 5-3-2 systeem onder Louis van Gaal. Vaker was hij aanvaller en daarom kwam hij in totaal tot 24 doelpunten in Oranje. Zowel tegen Macedonië als Hongarije speelde Kuyt 4 keer en scoorde hij 3 goals. Tegen eerstgenoemde ploeg scoorde hij al zijn treffers in de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap. Tegen Hongarije scoorde hij enkel voor de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap.

  • Interlands: 104
  • Interland-goals: 24

Bekijk hier het volledige overzicht van alle tegenstander waartegen Kuyt speelde en hoe vaak hij het doel wist te treffen.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items